PvdA Rotterdam


Opheffen tussenstops Airport Shuttle bus, nee!

Wo 17 Okt 2007 - Sabriye Ort

Op 5 oktober jl. stond in het Algemeen Dagblad dat CDA-raadslid Beppie Hagenaars (voormalig inwoner en deelraadslid van de deelgemeente Overschie) in de raadscommissie voor Verkeer en Vervoer een pleidooi heeft gehouden om het aantal tussenstops van de Airport Shuttle bus, buslijn 33, op te heffen.
Dit stelde zij voor om de zakenman/-vrouw direct van het vliegveld naar het centrum te vervoeren.
Dit voorstel heeft grote negatieve gevolgen voor het openbaar vervoer in Overschie. Indien dit voorstel wordt gerealiseerd zal het aantal bussen in Overschie met de helft reduceren!
Het beetje openbaar vervoer dat er in Overschie komt zal ons door dit voorstel worden afgenomen.
Dit terwijl één van de doelen de bereikbaarheid van en naar de stad verbeteren en vergroten is.
Bovendien willen wij in Overschie de deelname aan het openbaar vervoer stimuleren. Om dit te bereiken dient er een stabiel lijnennet, een heldere dienstregeling, betere aansluitingen en een verbetering van de toegankelijkheid van de bus gerealiseerd te worden in plaats van de tussenstops van een belangrijke buslijn op te heffen. Het voorstel van het CDA-raadslid is voor de PvdA-Overschie onacceptabel!
Enerzijds begrijpen wij dat niet alle zakenlieden via een omweg met het openbaar vervoer vervoerd willen worden en er behoefte is aan een directe verbinding tussen Rotterdam Airport en het centrum. Anderzijds vinden wij dat dit niet ten koste moet gaan van het openbaar vervoer in Overschie.
Tijdens de gezamenlijke commissievergadering van d.d. 16 oktober jl. hebben wij de portefeuillehouder Jacques van der Have opgedragen om zich hiertegen maximaal te verzetten en alles op alles te zetten om deze buslijn en de frequentie ervan te behouden. Voor ons is het onbespreekbaar dat deze buslijn wordt opgeheven. Een goede openbare vervoervoorziening blijven wij ook in Overschie van cruciaal belang vinden!