Gemeente Bernheze


Gemeente organiseert gezellige middag voor mantelzorgers

ontspanningsmiddag mantelzorgers

Op zaterdag 13 oktober 2007 was er een zeer geslaagde bijeenkomst voor mantelzorgers uit onze gemeente. Zo'n 30 personen hadden zich aangemeld. Er zijn er beslist veel meer, maar dit was een begin en het netwerk begint zich uit te breiden.

Deze middag was om een aantal redenen georganiseerd door de gemeente, allereerst als blijk van waardering voor de zorg voor een zieke of gehandicapte partner, kind of ander familielid, vriend of bekende. Wethouder Ad Donkers heette de aanwezigen welkom en introduceerde een filmpje met informatie over de mogelijkheden om als mantelzorger ondersteuning te krijgen bij zorgtaken.

Er is al een overleggroep mantelzorg die regelmatig bij elkaar komt, maar de gemeente wil ook graag kennismaken met de vele andere mantelzorgers om ook daadwerkelijk ondersteuning en begeleiding te bieden.

De belangrijkste reden was om een gezellige, ontspannende middag aan te bieden.

Na een huifkartocht door de prachtige Heeswijkse bossen was er gelegenheid om ervaringen uit te wisselen of samen een spelletje te spelen. De middag werd afgesloten met een etentje.

Uit de reacties van de mantelzorgers blijkt dat de intentie van deze bijeenkomst zeer geslaagd is. Natuurlijk blijft het hier niet bij. De gemeente blijft actief in haar zorg en ondersteuning voor mantelzorgers. Er is inmiddels een cursus voor mantelzorgers gestart en er komt een vervolgcurus waarvoor u zich nog kunt aanmelden. Hiervoor kunt u contact opnemen met de heer Antonise van de afdeling Welzijn en Onderwijs, telefoon (0412) 45 88 88.