NOVA

17-10-2007

Ivoorkust, een jaar later
Het schip Probo Koala loosde vorig jaar augustus tonnen giftig afval in de Ivoriaanse stad Abidjan. Tien doden en duizenden mensen met gezondheids-
klachten waren het gevolg. Hoe is het een jaar later met de slachtoffers en hebben zij het geld gekregen dat hen werd beloofd? NOVA ging terug naar Ivoorkust.

Trots op Nederland
Trots op Nederland. Dat is de naam van de nieuwe politieke partij van Rita Verdonk. Nadat ze vorige maand uit de VVD-fractie werd gezet, besloot Verdonk maandag om haar lidmaatschap van de VVD op te zeggen en als zelfstandig Kamerlid aan te blijven. In de studio is VVD'er Ed Sinke, de man achter Rita Verdonk.

Den Haag Vandaag
In NOVA Den Haag Vandaag aandacht voor het spoeddebat van de Tweede Kamer met minister Plasterk over zijn plan om de basisbeurs voor studenten af te schaffen en om te zetten in een lening.

NOVA Politiek bijwonen?
Iedere vrijdag discussiëren politici in NOVA Politiek over actuele onderwerpen. NOVA Politiek wordt live uitgezonden vanuit café Dudok in Den Haag. Wilt u een uitzending bijwonen? Klik hier om u aan te melden of bel met VARA's Klantenservice 0900-0123.

Presentatie: Clairy Polak

(Onderwerpen onder voorbehoud)

Wat moet Rita doen?

Waarom wordt iemand lid van de PKK?

Hekmat Karzai over de situatie in Afghanistan


----------
NOVA / Den Haag Vandaag
Nederland 2
Ma t/m do: 22.15-22.45
Vrijdag: 22.15-22.55
Zaterdag: 22.10-22.30
Herhaling na middernacht