Gemeente Rotterdam

17 oktober 2007

Eerste reactie college B en W op rapport onderzoekscommissie Museumparkgarage

Solide basis om lessen te trekken

Het rapport van de speciale onderzoekscommissie die onderzoek heeft gedaan naar de voorbereiding, besluitvorming en uitvoering van de bouw van de Museumparkgarage, is een solide basis om lessen te trekken gericht op de uitvoering van grote projecten. Dit heeft wethouder Jeannette Baljeu (Verkeer, Vervoer en Organisatie) in een eerste reactie namens het college medegedeeld. Het rapport laat zien dat er veel is misgegaan en biedt een goed inzicht in de complexiteit van een dergelijk groot project. Na eerste lezing is het college van mening dat de zestien door de commissie gedane aanbevelingen nuttig en bruikbaar zijn.

Volgens wethouder Baljeu vormen de aanbevelingen een aanvulling op en verscherping van de maatregelen die het college naar aanleiding van het ASR-rapport heeft genomen. Zo is er voor een goede informatievoorziening tussen diensten en het college een periodieke monitor grote projecten opgezet. Ook heeft het college de principes en uitgangspunten voor de besturing en beheersing van grote projecten vastgesteld. Daarnaast heeft het college een gemeenschappelijk managementteam benoemd voor de drie diensten (GW, OBR dS+V) die betrokken zijn bij grote fysieke projecten.

Het college komt begin november, na bestudering van de conclusies en aanbevelingen van de enquêtecommissie met een schriftelijke inhoudelijke reactie.

noot voor de redactie/