Politie Flevoland

Politieactie tegen wietplantages

Lelystad, 17-10-2007 o Woensdagochtend- en middag werden zeven woningen in Lelystad door de politie doorzocht op verdenking van illegale hennepkweek. Er werden vier wietplantages aangetroffen, één sterk vervuilde woning en twee woningen waarbij de cannabis al was geoogst. In vier gevallen troffen de agenten levensgevaarlijke situaties aan door het illegaal aftappen van stroom en uiterst gevaarlijk elektriciteitsconstructies. De politie nam meer dan 700 wietplanten en voor enkele duizenden euros aan randapparatuur in beslag.

Op basis van binnengekomen tips, verdacht hoog elektriciteitsgebruik en andere opsporingsmethodes deed de politie van Lelystad invallen in woningen in de wijken Kempenaar, Waterwijk, Boswijk en de Zuiderzeewijk. In slaap, studeer en zolder kamertjes werden hoeveelheden variërend van 200 tot 300 hennepplanten ontdekt, in beslag genomen en door een professioneel bedrijf vernietigd. Ook de randapparatuur zoals assimilatielampen, koolstoffilters en irrigatiesystemen werden ontmantelde en vernietigd.

Tegen vier verdachten is proces-verbaal opgemaakt. Zij zullen zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden voor diefstal van stroom, brandgevaar en het kweken van hennep. De actie werd ondersteund door controleurs van de Nuon en rechercheurs van de Financiële Recherche Dienst Flevoland. De financiële rechercheurs stellen een nader onderzoek in waarbij bekeken wordt of er met crimineel geld goederen zijn gekocht.