Gemeente Heerenveen


---


---

Gemeente Heerenveen evalueert EK onder 21

Het is alweer een aantal maanden geleden dat het UEFA EK onder 21 voetbaltoernooi plaatsvond, met Heerenveen als één van de speelsteden. Het was een groot en geweldig (voetbal)feest dat veel betekende voor Heerenveen. De gemeente Heerenveen heeft inmiddels de gang van zaken geëvalueerd.

In deze evaluatie, die afgelopen dinsdag door het college van burgemeester en wethouders is vastgesteld, worden de organisatie van het evenement en de resultaten kritisch bekeken. Over het algemeen geeft de evaluatie een zeer positief beeld van de sfeer, het aantal bezoekers, de samenwerking met de partners en de organisatie van de `side events'. Uiteraard zijn in deze evaluatie ook een aantal aanbevelingen opgenomen.
Doelstellingen
De evaluatie start met een beschrijving van de doelstellingen die voorafgaand aan het UEFA EK Variatie aan activiteiten
Een overzicht van alle activiteiten tijdens het EK City dressing
Tijdens het gehele toernooi was het centrum van Heerenveen feestelijk aangekleed. De bloembakken, vlaggen, EK banieren, passende bloemperken en aankondigingsborden brachten sfeer en werden als zeer waardevol ervaren door de bezoekers én de inwoners van Heerenveen. Vanwege de vele positieve reacties wordt overwogen om structureel iets te doen aan de aankleding van het centrum. De vernieling van de bloembakken en vlaggen e.d. door een kleine groep jongeren vormt overigens wel een aandachtspunt. Parkeren en bereikbaarheid
Tijdens het toernooi is extra aandacht besteed aan het parkeren in en de bereikbaarheid van Heerenveen. Daarom zijn extra parkeerterreinen gerealiseerd. In de praktijk zijn die niet volledig bezet geweest, zodat de geïnde parkeergelden achterliepen ten opzichte van de planning. Maar dat laat het nut van de extra parkeerruimte onverlet. De structurele aanpak van de vervoer- en parkeermogelijkheden bij grote evenementen is een aandachtspunt in deze evaluatie.
Partners
De samenwerking met partners zoals Sportstad Heerenveen, Provincie Fryslân, Sportclub Heerenveen, maar ook met sponsoren als de Rabobank, De Friesland Zorgverzekeraar en Omrin is positief verlopen. Geconcludeerd wordt wel dat bij een eventuele volgende samenwerking de sponsoren meer betrokken willen worden. Publiciteit
Het UEFA EK Al met al kan geconcludeerd worden dat het UEFA EK

---