Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (17/10)

OOSTERHOUT NB, 17 oktober 2007

Drie zwaar gewonden bij verkeersongeval

ALMKERK: Hulpverleningsdiensten rukten woensdag 17 oktober 2007 om 12.15 uur uit naar de Almweg. Dat is de provinciale weg N322 tussen Almkerk en Giessen. Er was een eenzijdig ongeval gebeurd, waarbij sprake zou zijn van vijf gewonden. Het bleek dat een personenauto van de weg was geraakt, nadat de auto frontaal tegen een boom was gebotst. In de auto zaten vier schoolkinderen met hun begeleidster/chauffeur. Het ging om kinderen van groep 6 van christelijke basisschool De Zaaier uit Andel. Zij hadden een museum bezocht en waren onderweg terug naar school. Bij het ongeval raakte de bestuurster en twee kinderen ernstig gewond.

De bestuurster, een 57-jarige vrouw uit Giessen, is vanwege o.a. een kaakfractuur en rugklachten naar het ziekenhuis overgebracht. Ook twee kinderen die bij haar in de auto zaten raakten gewond. Een 10-jarige jongen uit Andel is met mogelijk inwendig letsel overgebracht naar een kinderziekenhuis in Utrecht,
Een 10-jarig meisje uit Andel brak haar been en had last van haar rug. Zij is naar een ziekenhuis in Breda vervoerd.
Twee andere kinderen uit dezelfde auto raakten niet gewond en zijn door hun ouders opgehaald op de plaats van het ongeval. Zij kregen wel het advies van de ambulancedienst om voor medische controle naar de huisarts te gaan.

De ambulancedienst was met drie ambulance en een traumahelikopter ter plaatse.
De brandweer zorgde voor bevrijding van de slachtoffers. Zij zaten niet bekneld maar moesten vanwege de omvang van het ongeval en de aard van de medische klachten rechtstandig uit de auto worden gehaald. De politie sloot de weg volledig af en leidde het verkeer om via het dorp Waardhuizen.
Alle andere kinderen van groep 6 zijn op school opgevangen door de directie, leerkrachten en hun ouders. De GGD verzorgt de nodige nazorg in de komende dagen.

Verkeersongevalanalisten van de politie onderzochten de plaats van het ongeval naar sporen en maakten fotos van de aangetroffen situatie en het beschadigde voertuig. Aan de hand van deze feiten en de verklaringen van getuigen en betrokkenen probeert de politie de precieze toedracht van het ongeval te achterhalen.

Arrestaties na mishandelingen

KAATSHEUVEL: Een 29-jarige Slowaakse man mishandelde dinsdagavond 16 oktober de beheerder van een camping Kaatsheuvel. De man was eerder op de dag de toegang tot de camping ontzegd vanwege wangedrag. Kort voor middernacht mishandelde hij de 36-jarige beheerder van de camping en zijn 49-jarige collega. De mannen moesten stompen en klappen met een zaklantaarn incasseren. Ze raakten daarbij licht gewond. Om te kunnen ontkomen dook de verdachte door een ruit van de kantine naar buiten. Toen de Slowaak het geweld pleegde verkeerde hij onder invloed van de nodige alcohol.
Hij kon korte tijd later door de politie in de directe omgeving worden aangehouden, door de inzet van een speurhond. De verdachte is verhoord en kon zich niets van het voorval herinneren. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

WIJK EN AALBURG: In Aalburg pakte de politie een 32-jarige man op vanwege huiselijk geweld. Dat gebeurde dinsdagavond 16 oktober rond 22.00 uur. De politie had eerder op de avond ook al moeten bemiddelen omdat de gemoederen hoog opliepen binnen het gezin. Rond 22.00 uur ging de man zijn vader te lijf en richtte vernielingen aan in de woning. Toen de gewaarschuwde agenten hem arresteerden, richtte hij zijn agressie op de politie.

De verdachte pleegde geweld tegen de agenten, waarbij hij bedreigingen en scheldwoorden riep. Door het geweld raakte een agente licht gewond aan haar hand, toen de verdachte haar schopte. De man kon onder controle worden gebracht. Hij is ingesloten en in verzekering gesteld.

Politie betrapt dronken automobilist

ALMKERK: Dinsdagmiddag 16 oktober controleerde de politie op de De Borchgravestraat de bestuurder van een personenauto. Dat gebeurde rond 16.15 uur. De 43-jarige bestuurder had alcohol gedronken. Om die reden werd de man gearresteerd. Hij moest mee naar het politiebureau om een ademanalyse te ondergaan. De ademanalyse-apparatuur gaf een uitslag van 330 ug/l, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximum grens is. De agenten maakten proces-verbaal tegen de man op. Daarnaast kreeg hij een rijverbod van 2 uur opgelegd.

Klevende automobilist moet rijbewijs inleveren

RAAMSDONKSVEER: Agenten van het Verkeershandhavingsteam van de politie Midden en West Brabant vorderden het rijbewijs in van een 36-jarige man uit Eindhoven. Hij reed met een gemiddelde snelheid van 132 km/u over de autosnelweg A-27 en reed daarbij op zeer korte afstand van zijn voorganger (minder dan 5 meter). Vanwege dit verkeersgevaarlijke rijgedrag rijbewijs moest hij zijn rijbewijs direct inleveren. Daarnaast kreeg hij proces-verbaal aangezegd. De onopvallende auto van het Verkeershandhavingsteam is uitgerust met videoapparatuur waarmee de gedragingen van verkeersovertreder op beeld worden vastgelegd.

Na invordering wordt het rijbewijs doorgezonden naar de officier van Justitie, die binnen tien dagen moet beslissen wat ermee gebeurt. Afhankelijk van de ernst van de overtreding kan dat leiden tot een inhouding van het rijbewijs voor een aantal maanden.

Kassa gestolen bij inbraak

MADE: In de nacht van dinsdag 16 oktober op woensdag 17 oktober is er ingebroken in een winkelpand aan de Kloosterstraat in Made. De nog onbekende daders forceerden de toegangsdeur en ging er vervolgens met de kassa vandoor. In de kassa zat een klein geldbedrag aan wisselgeld. De politie nam een aangifte op en stelde een buurtonderzoek in. Uit het buurtonderzoek is gebleken dat het misdrijf tussen 03.30 en 04.00 uur plaats vond en dat er sprake is van meer dan één dader. De technische recherche heeft ook nog een sporenonderzoek ingesteld op de plaats van het delict.

Auteur: Jeroen Steenmeijer