Afdeling Communicatie TROS/AVRO
Hilversum, 17-10-2007

Televisie
EENVANDAAG
Uitzending woensdag 17 oktober
Nederland 1 - 18.20 uur

EENVANDAAG: VERDONK GAAT VOOR PREMIERSCHAP

Kamerlid of minister? "Premier!"
Rita Verdonk komt met haar eigen politieke beweging: Trots Op Nederland. Vanavond geeft ze exclusief in EENVANDAAG een uitgebreide toelichting op deze nieuwe beweging. Op de haar voorgelegde keuze tussen het kamerlidmaatschap of het ministerschap antwoordt ze; "Premier!".

Verdonk vanavond in EENVANDAAG: "Ik doe zeker mee aan de eerstkomende Tweede Kamerverkiezingen." Het wordt een 'een brede volkspartij' die Verdonk zelf betitelt als 'nieuwe politiek'. "Niet van jij bent links, jij bent rechts. Niet al die etiketjes plakken. Iedereen 'die zaken wil veranderen' is welkom. Of je nu steunt met een euro of 100.000 euro, het is niet zo dat als je geld stort je de politieke koers kunt bepalen".

Eerder liet Verdonk al weten wel van plan te zijn in de politiek actief te blijven. Ze zei maandagavond haar lidmaatschap van de VVD op nadat het hoofdbestuur van de partij haar had opgedragen te kiezen tussen haar Kamerzetel en het lidmaatschap van de VVD. Verdonk vormt nu nog een eenmansfractie in de Tweede Kamer.

Uit een peiling onder 1500 VVD-stemmers van het EENVANDAAG Opiniepanel blijkt dat 36% zeker op Verdonk zou stemmen, 34% overweegt het en 30% zou het zeker niet doen.

Voor meer informatie: www.eenvandaag.nl