Ingezonden persbericht


Minister President Balkenende moedigt Nuna4 aan

Persoonlijke boodschap op spandoek voor Nuon Solar Team in Australië

Den Haag, woensdag 17 oktober - Vandaag signeerde Minister President Balkenende in het torentje in Den Haag een spandoek voor het Nuon Solar Team. Op het doek, met de tekst GO NUNA4 GO, schreef de Minister President de persoonlijke boodschap 'Veel zonnige kilometers' om de 12 studenten van de TU Delft aan te moedigen. Aanstaande zondag verschijnen zij met hun Nuna4, een racewagen op zonne-energie, aan de start van de tweejaarlijkse World Solar Challenge die van Darwin naar Adelaide voert, een afstand van ruim 3000 kilometer. Het Nuon Solar Team gaat proberen voor de vierde keer op rij de overwinning binnen te halen en teams uit ruim dertig andere landen te verslaan.

Het spandoek werd in ontvangst genomen door Henk Jan Kinds en Martijn Hinderdael, die in 2003 met Nuna2 als winnaars de finish bereikten.

Het kabinet Balkenende wil concreet werk maken van duurzaamheid. Nuna4, de praktische toepassing van zonne-energie vormt hierbij een aansprekend icoon: met duurzaamheid kun je winnen! Het toont ook aan dat het continu blijven investeren in ontwikkelingen op het gebied van duurzame energie van groot belang en uitdagend is.

Noot voor redacties:

Voor meer informatie of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met (