Landschap Noord-Holland

Persbericht

Castricum, 18 oktober 2007

Lever uw oude mobieltjes en printercartridges in. De opbrengst is voor natuur! Provinciebrede inzamelactie gestart

Op woensdag 17 oktober is de provinciebrede inzameling gestart van oude mobiele telefoons en inktpatronen (cartridges) van printers. Het gaat om een gezamenlijke actie van Landschap Noord-Holland en GP Groot.

Particulieren en bedrijven worden opgeroepen om hun oude mobieltjes of cartridges (inktpatronen) van printers in te leveren bij één van de inzamelpunten in Noord-Holland, die te vinden zijn op de websites www.landschapnoordholland.nl en www.gpgroot.nl. Of neem telefonisch contact op met Landschap Noord-Holland, tel 0251-662244.

Het afvalverwerkingsbedrijf en de natuurorganisatie hebben de handen ineengeslagen en willen zich samen sterk maken voor het milieu. Met deze inzamel- en recycleactie van oude mobiele telefoons en inktpatronen, beide chemisch afval, wordt vervuiling van het milieu tegengegaan en de afvalberg een stukje verkleind.

Tegelijkertijd krijgt Landschap Noord-Holland een vergoeding voor elk ingezameld stuk; de opbrengst investeert zij in de natuur.

Er zijn inmiddels meer dan 100 inzamelpunten. De komende weken worden steeds meer inzamelboxen geplaatst bij bedrijven, supermarkten, scholen, bibliotheken en banken. Bedrijven en organisaties die een inzamelbox willen plaatsen, kunnen deze bestellen via www.inzamelbox.nl Nog een laatste tip: een geschikte plek voor een inzamelbox is daar waar veel mensen regelmatig langskomen.



Landschap Noord-Holland