Toverland Sevenum eerste winnaar Kindertoegankelijkheidsprijs

17/10/2007 18:57



Chronisch Zieken en Gehandicapten Raad



Toverland in Sevenum is vanmiddag om 18.00 uur uitgeroepen tot winnaar van de allereerste Kindertoegankelijkheidsprijs. De 14 deelnemende attracties voerden tot het einde een spannende strijd. Opvallend was dat de kinderen in alle parken veel punten gaven voor plezier. Her en der was een enkel lager puntje, maar de eindconclusie is dat alle parken eigenlijk winnaars zijn. Toverland zelf: 'We vinden dit schitterend!'

In heel Nederland gingen vandaag OK-teams, bestaande uit kinderen met en zonder handicap, op pad om allerlei attracties te beoordelen. Punten die werden beoordeeld waren: parkeermogelijkheden, het lekkere (of niet) eten, vriendelijkheid personeel, bruikbaarheid attracties, de kwaliteit van de speeltuin en bijvoorbeeld duidelijke informatie. In dierenpark Amersfoort (ook een deelnemer) werden uiteindelijk de cijfers verzameld. Daar bleef het tot het einde toe spannend. Alle parken scoorden namelijk hoog, maar... er kan maar 1 de winnaar zijn.

De Kindertoegankelijkheidsprijs 2007 is de eerste die is uitgereikt. Dit gebeurde in het kader van de Week van de Toegankelijkheid. Meer weten over allerlei activiteiten? Kijk op: www.weekvandetoegankelijkheid.nl. Daar zijn ook alle deelnemende attracties te vinden.