Gemeente Dongen


Hoe creatief zijn Dongense schoolkinderen?

Het antwoord op deze vraag is deze week te zien in de centrale hal van het gemeentehuis. Hier exposeren tientallen kinderen van basisschool Achterberg hun kunstwerkjes tijdens de expositie Eigenwijze Kunst.

Thomas van Gorkum, Swen Snoeren en Lyanne van der Pluym vertonen hun kunsten

Workshops
Begin dit jaar hebben de kinderen workshops gevolgd waarbij de vraag 'waar word je blij van' centraal stond. Het resultaat is onder andere vormgegeven op beschilderde doosjes: het ene kind wordt blij van de zon, de ander van PSV. Daarnaast zijn tekeningen te zien en hartjes die volgens de zogenaamde quilt-techniek zijn gemaakt.

Wethouder Panis (Cultuur) besteedde al aandacht aan de kunstenaar en hun creaties

Dongen uit de Kunst
Eigenwijze Kunst werd dinsdag geopend door wethouder Panis (Cultuur). Hij besteedde uitgebreid aandacht aan de kinderen en hun creaties. Eigenwijze Kunst is onderdeel van het kunstjaar Dongen uit de Kunst. Verspreid over het hele jaar wordt een groot aantal activiteiten georganiseerd waarmee Dongen zich wil profileren als een kunstzinnige gemeente.

Openingstijden
Eigenwijze Kunst is deze week tijdens reguliere openingstijden nog te zien in de centrale hal van het gemeentehuis aan de Hoge Ham.

Laatst gewijzigd: 17-10-2007