Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Apeldoorn 18 september 2007

Herfstvakantie en Wetenweek in Apenheul

Krijgt Apenheul een Indian Summer?

De Wetenweek (22e editie) is het evenement dat kinderen dichterbij de wereld van wetenschap en techniek brengt. Tientallen musea, onderzoeksinstellingen, bibliotheken en universiteiten openen hun deuren om kinderen en hun ouders in aanraking te brengen met de wonderlijke wereld daarachter. Dit jaar is het centrale thema topje van de ijsberg , natuurlijk met als achtergrond de dreigende klimaatverandering en het internationale Pooljaar. Apenheul doet traditiegetrouw ook mee.

Het klimaat verandert, de aarde warmt op. Dat betekent problemen voor de ijsbeer, maar heeft het ook gevolgen voor de apen in tropische bossen? Leer tijdens een spannende speurtocht over de relatie tussen jouw broodbeleg en de tropische bossen van de orang oetan, en over wat het gevolg is van jouw dagje uit op het broeikaseffect! Met levendige voorbeelden maakt Apenheul het probleem van wereldwijde klimaatverandering ook duidelijk aan de kleinsten.

Apenheul is de eerste dagattractie in Europa die zowel zijn eigen CO2-uitstoot, als de 20 miljoen kilometer die zijn bezoekers per auto afleggen naar het park, compenseert. In Apenheul eet je insecten i.p.v. milieubelastend vlees als je dat wilt. En van het frituurvet van je frietjes maken we diesel voor onze auto s. Wil je daar meer over weten? Kom dan naar Apenheul! In de week van 17 tot en met 24 oktober kunnen kinderen vanaf 7 jaar iedere dag (van 11.00 tot 14.30 uur) meedoen met de speurtocht. Je kunt natuurlijk ook gewoon naar de aapjes komen kijken.


- - - einde bericht - - -

Voor meer informatie en fotomateriaal kunt u contact opnemen met Bert Smit (b.smit@apenheul.nl) van Stichting Apenheul