Ingezonden persbericht


Persuitnodiging

Utrecht, 5 oktober 2007

17 oktober Wereldarmoededag: EEN daagt minister Koenders uit

Op Wereldarmoededag geven tienduizenden mensen hun stem tegen armoede met de eerste real-life virtuele demonstratie ter wereld en een unieke uitvoering van het Poverty Requiem met ministers en Kamerleden.

Om 9.30 uur vertrekt vanaf het Domplein in Utrecht onder leiding van musicalster Jim Bakkum, de eerste virtuele demonstratie ter wereld tegen armoede. Honderden avatars (digitale alter-ego's) worden tot leven gewekt en staan op tegen armoede. Met hun real-life buddy's lopen zij door Utrecht en vertrekken daarna met trein en bus naar Den Haag. EEN nodigt de media uit om mee te reizen.

Daar worden de avatars om 12.00 uur op het Plein overhandigd aan Minister Koenders om met hem en Minister Bos mee te reizen naar de Wereldbank / IMF jaarvergadering in Washington. Aansluitend zullen ministers, Kamerleden en leiders van maatschappelijke organisaties hun stem tegen armoede verheffen. Zij zingen met een uniek wereldmuziekstuk, het Poverty Requiem, de armoede ten grave.

Tienduizenden Nederlanders hebben hun stem tegen armoede gegeven op www.EEN.nl. De avatars verbeelden de massale hoeveelheid stemmen die EEN in korte tijd heeft verzameld. Ook diverse gemeenten, bedrijven en organisaties geven met hun eigen avatar hun stem.

Samen met de avatars en het Poverty Requiem, biedt EEN een politiek manifest aan minister Koenders aan. EEN vraagt uit naam van tienduizenden Nederlanders aan de Minister om tijdens de Wereldbank/IMF Jaarvergadering in Washington van 20-22 oktober meer lef te tonen door een voorbeeld te zijn voor andere rijke landen bij het realiseren van de millenniumdoelen.



Ingezonden persbericht