Politie Amsterdam-Amstelland



Motordief aangehouden / Sassenheimstraat (17/10/07)

Woensdagmorgen 17 oktober, rond half zes werd een motordief aangehouden op de Sassenheimstraat. De motor was kort daarvoor gestolen vanaf de Rietwijkerstraat.

Bij de politie kwam er een melding over een vermoedelijke motordiefstal. De melder gaf behalve de lokatie ook signalementen door. Toen de politie ter plaatse was, zagen zij een persoon wegrennen, die aan een van de signalementen voldeed. Zij konden zij de motordief inhalen en aanhouden.

Rechercheurs van wijkteam Surinameplein hebben de zaak in onderzoek.

Drankrijder blijkt dief / Uithoorn (17/10/07)

Dinsdagavond 16 oktober, rond 21:00 uur, bleek een dronken fietser op de Laan van Meerwijk in Uithoorn, ook nog een gestolen jas en twee mobiele telefoons bij zich te hebben.

Surveillerende politiemensen zagen hoe een fietser tegen het verkeer inreed. Automobilisten moesten uitwijken om een aanrijding te voorkomen. De fietser, een 28 jarige man uit Uithoorn, maakte daarbij boze gebaren naar hen. Toen zij de man aanspraken leek hij behoorlijk dronken. Hij werd aangehouden door de politiemensen voor rijden onder invloed. In het bureau ontdekten politiemensen dat er een rijbewijs in zijn jas zat, die niet van hem was. De houder van het rijbewijs bleek de ook eigenaar van de jas te zijn. Deze aangever wist te vertellen, dat de verdachte de jas en twee mobiele telefoons had geprobeerd te verkopen in een café in Uithoorn. Recherche van wijkteam Uithoorn heeft de zaak in onderzoek. Voor het alcoholgebruik, wat twee keer de toegestane hoeveelheid is, krijgt hij eveneens proces-verbaal.

Woningovervaller doet zich voor als glazenwasser / Leidsebuurt (17/10/07)

Op dinsdagavond 16 oktober rond tien voor halftien werd een bewoonster van een woning in de Leidsebuurt overvallen. Een man deed zich voor als glazenwasser en drong de woning binnen. Het 75-jarige slachtoffer werd stevig vastgepakt en aan de kant gezet. Een door de bewoonster geactiveerd luid alarm voorkwam niet dat de man een korte zoekactie in de woning hield. Toen de man een stem hoorde uit het elektronische kastje van de thuiszorg ging hij er als een haas vandoor. Aanrijding met letsel / De Kwakel (17/10/07)

Woensdagmorgen 17 oktober rond zes uur is een 24-jarige man uit De Kwakel gewond geraakt bij een aanrijding tussen twee auto's op de kruising van de Provincialeweg en de Noorddammerweg.

Het slachtoffer raakte bekneld in zijn voertuig toen hij, rijdend op de Provincialeweg, in botsing kwam met de auto van een 24-jarige man uit Uithoorn die vanaf de Noorddammerweg kwam. De brandweer bevrijdde de bestuurder waarna hij met een ambulance is overgebracht naar het ziekenhuis. De dienst FTVO (Forensisch Technische Verkeers Onderzoeken) stelt een onderzoek in.

Overval op winkel / A.J. Ernststraat (17/10/07)

Dinsdagavond 16 oktober om zes uur is een winkelier onder bedreiging van een mes op de A.J. Ernststraat overvallen door twee mannen.

Kort voor het sluiten van de winkel bedreigde één van de overvallers de twee aanwezige personeelsleden met een mes. Daarna volgde een greep uit de kassalade waarna de beide daders wegrenden. Er raakte niemand gewond. Rechercheurs van Bureau Opsporing district Zuid hebben de zaak in behandeling.