Indiase straatkinderen op Utrechtse prive-school


Sponsoractie voor kansarme straatmeisjes begint 17 oktober

UTRECHT, 20071008 -- Indiaas beschermvrouwe van straatkinderen, Zuster Cyril Mooney, geeft op 17 oktober bij particuliere school Stebo het startsein voor een sponsoractie, met als doel een school voor kansarme straatmeisjes in India te bekostigen.

Zr. Mooney trekt de hele wereld rond om haar succesvolle visie op de rol van onderwijs bij maatschappijverandering uit te dragen, en wordt daarbij gesteund door opinion-leaders en politieke zwaargewichten, zoals voormalig secretaris-generaal van de VN, Kofi Anan. Na een bezoek aan Prinses Maxima geeft ze op 17 oktober aanstaande een lezing bij particuliere school Stebo in Utrecht.

Rainbow-programma
In het door het kastesysteem verdeelde India brengt Zuster Cyril Mooney verschillende sociale klassen bij elkaar met de kracht van onderwijs. Het meest bekend is Mooney van haar Rainbow-programma's. Hierbij geven de rijke leerlingen uit India, die bevoorrecht zijn met goed onderwijs, les aan kinderen uit achterstandmilieus. Het programma heeft in India haar succes bewezen. Zr. Cyril werd meerdere malen bekroond voor haar werk. Zo ontving ze op 23 maart 2007 de prestigieuze Padma Shree Award van de president van India, dr. Abdul Kamal.

Sponsoractie
De aanwezigheid van Zuster Mooney en een vijftal aan haar school afgestudeerde pupillen markeert het begin van een sponsoractie van Stebo en Partnership Foundation. Zij hebben zich ten doel gesteld een volledige school in India te bekostigen, de zogenaamde Rainbow Home. Hiertoe moet vóór 1 december 2007 een bedrag van ¤ 120.000 bijeen worden gebracht. Een Rainbow Home biedt 125 meisjes onderdak en onderwijs.