Ingezonden persbericht


het Keringhuis, Publiekscentrum Water

Persbericht
Datum
12 oktober 2007

Wetenweek in het Keringhuis

In de Wetenweek van 17 t/m 24 oktober organiseert het Keringhuis diverse activiteiten voor kinderen en hun (groot)ouders. Het thema van de Wetenweek is 'Topje van de IJsberg'. De Wetenweek is hét evenement om kennis te maken met wetenschap en techniek.

Films over klimaatverandering en gratis puzzeltocht In het Keringhuis zijn er leuke extra activiteiten, zoals een filmvertoning over klimaatverandering (o.a. de film van Al Gore), een leuke puzzeltocht en natuurlijk is er in het Keringhuis heel veel informatie te vinden over de Maeslantkering, die een groot gedeelte van Zuid-Holland beschermt tegen het stijgende water. De puzzeltocht is gratis af te halen bij de balie van het Keringhuis. Voor volwassenen is er onder meer een boeiende expositie van het KNMI over klimaatverandering.

Extra kinderrondleidingen
Op zondag 21 oktober en op dinsdag 23 oktober zijn er om 13.30 kinderrondleidingen. In deze rondleidingen staat het thema Maeslantkering centraal en er wordt op een speelse manier verteld hoe de Maeslantkering werkt en waarom we waterkeringen nodig hebben om Zuid-Holland te beschermen. Kosten voor deze rondleiding zijn ¤ 1,65 per kind en ¤ 3,50 per vo volwassene. Reserveren wordt aangeraden, want vol is vol.

Instaprondleidingen
Voor volwassenen en kinderen zijn er ieder weekend instaprondleidingen bij de Maeslantkering. Tijden hiervan kunt vinden op de website van het Keringhuis of u kunt contact opnemen met een van de medewerkers. Tijdens de rondleiding wordt een film getoond over de bouw van de stormvloedkering en daarna krijgt u uitleg bij een luchtfoto van de provincie en een beweegbare maquette. Tenslotte wordt er een bezoek gebracht aan het buitenterrein en is het mogelijk de Maeslantkering van zeer dichtbij te bekijken. De rondleiding is voor alle leeftijden. De kosten zijn ¤ 3,50 voor vollwassenen en ¤ 1,65 voor kinderen.

Toegang gratis en iedere dag geopend
Het Keringhuis, Publiekscentrum Water in Zuid-Holland, is een leuk en leerzaam informatiecentrum waar je meer te weten kunt komen over water(beheer) en over de Maeslantkering. In het Keringhuis, Publiekscentrum Water, participeren Rijkswaterstaat, provincie Zuid-Holland en het Hoogheemraadschap van Delfland. De toegang tot het informatiecentrum is gratis en het Keringhuis is geopend van maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur, op zaterdag, zon- en feestdagen van 11.00 tot 17.00 uur. Reserveren voor rondleidingen wordt aanbevolen, dit kan telefonisch (0174-511222) of per e-mail (info@keringhuis.nl). Het Keringhuis is het hele jaar door geopend, behalve op 25 en 31 december en op 1 januari. In het Keringhuis is een restaurant aanwezig. Het Keringhuis en het terrein eromheen zijn voor mindervaliden toegankelijk. In de filmzalen is ringleiding aanwezig.

Het Keringhuis, Publiekscentrum Water
Nieuw Oranjekanaal 139
3151 XL Hoek van Holland
telefoon: 0174-511222
email: info@keringhuis.nl internet: www.keringhuis.nl



Ingezonden persbericht