Ingezonden persbericht


UTICA bereikt Gold-status in het Microsoft Partner Programma

Nieuwe status en certificeringen onderstrepen kennisniveau en snelle uitbreiding klantenbestand

Best, 17 oktober 2007 - UTICA, Hosted Service Provider en specialist in Hosted Microsoft Exchange en SharePoint-oplossingen, heeft de Gold Certified Partner-status binnen het Microsoft Partner Program bereikt. Bovendien ontving het bedrijf certificeringen in de categorieën Networking Infrastructure Solutions en Advanced Infrastructure Solutions. Deze erkenning van Microsoft onderstreept de technologische kennis en praktijkervaring van de UTICA-specialisten op het vlak van hosted services en oplossingen.

"UTICA is gespecialiseerd in Hosted Microsoft Exchange, SharePoint, Live Communications server en Dynamics CRM, en ondersteunt inmiddels meer dan 300 klanten in sectoren, zoals onderwijs, financiële dienstverlening, telecom en consultancy. Om deze klanten optimaal te ondersteunen, ontwikkelt UTICA voortdurend nieuwe diensten en oplossingen. Een recent voorbeeld is de lancering van het UTICA Hosting-platform met Unified Communications. Deze laatste oplossing biedt klanten eenvoudig en kostenefficiënt toegang tot alle voordelen van Microsoft Office Live Communications Server. Met deze nieuwe oplossing integreren we de Exchange-omgeving met voice-oplossingen. Zo bieden we onze klanten een krachtige combinatie van optimale bereikbaarheid en uitgebreide communicatiemogelijkheden vanuit Microsoft Exchange, maar wel met de laagste beheerslast", zegt Haroun Debbabi, technisch direkteur van UTICA.

"Wij zijn trots dat we de status van Microsoft Gold Certified Partner verdiend hebben," zegt Harrie Huisman, inside account manager van UTICA. "Daardoor geven we onze klanten extra zekerheid en de bevestiging dat ze bij UTICA aan het juiste adres zijn voor Microsoft-technologie en uiteenlopende hosted services."

"Klanten zijn altijd op zoek naar partners van Microsoft die de kloof kunnen overbruggen tussen hun zakelijke behoeften en de technologische mogelijkheden", aldus Victor Schmedding, Manager Communication Sector Microsoft Nederland. "De klanten moeten kunnen vertrouwen op een IT-leverancier die goed kan adviseren met betrekking tot hun strategische lange termijn plan op technologisch gebied. Microsoft is daarom bijzonder onder de indruk van de wijze waarop UTICA binnen korte tijd het Gold Partnership status van Microsoft verdiende. UTICA beschikt over een praktische benadering richting hun klantengroep en dit sluit goed bij de marktbehoefte om de communicatie te verbeteren op basis van Microsoft technologie", vervolgt Victor Schmedding.

Over UTICA
Hosted Service Provider UTICA is gespecialiseerd in het hosten van Microsoft-omgevingen. Het aanbod hosting services van UTICA bestaat uit Hosted Microsoft Exchange, Hosted SharePoint, Hosted Live Communications Server, Hosted CRM en Hosted Voice. Deze diensten worden vanuit onze datacentra aangeboden en bieden klanten optimale bereikbaarheid en maximale beschikbaarheid van hun IT-infrastructuur via beveiligde verbindingen. De specialisten van UTICA nemen klanten de zorgen voor beheer en onderhoud van hun IT-omgeving geheel of gedeeltelijk uit handen. Kijk voor meer informatie op www.utica.nl.

Contact voor de media:
Haroun Debbabi
0492 367777
pr@utica.nl