Werkgeversorganisatie NBb geeft alle medewerkers kunstobject

17/10/2007 08:00



De Nederlandse Boekenbond BV



De Koninklijke Nederlandse Boekverkopersbond (NBb) geeft alle 10.000 medewerkers van de ledenbedrijven of boekhandels een boekenhanger/ kunstobject cadeau. Dit in het kader van het 100-jarig jubileum. De boekenhangers in de vorm van een B werden speciaal ontworpen door typograaf Ewald Spieker.

De rode boekenhanger kan in de boekenkast gehangen worden om een bijzonder boek extra in de aandacht te brengen. Met dit cadeau wil de Koninklijke NBb alle personeelsleden van boekhandels bedanken. Mede dankzij hen heeft Nederland zoveel geweldige boekhandels.

Jubileumjaar
De Koninklijke NBb bestaat dit jaar 100 jaar, wat blijkt uit tal van activiteiten. Zo werd tijdens het BoekverkopersGala op maandag 24 september 2007 het jubileumboek Uit liefde in boeken gepresenteerd. Hiervoor beschrijven 15 bekende Nederlandse auteurs dié Europese boekhandel die grote indruk op hen maakt. Dit boek is bij de boekhandel te koop voor 16,95 euro. Ook maakte de Koninklijke NBb 'Boekhandels in beeld', een fotoboek van vijftig boekhandels door heel Nederland. Eerder ontwierp Joost Swarte al een speciaal jubileumlogo en -postzegels en werd er een fonds opgericht ter bescherming en restauratie van schrijversgraven. Op 23 april jongstleden organiseerde de NBb het congres "Het Papierloze Boek" over digitalisering en de toekomst van de boekhandel en er wordt een leerstoel boekhandel bij de Universiteit van Amsterdam ingesteld.

Ewald Spieker
Ewald Spieker volgde een opleiding aan de Rietveld Academie te Amsterdam. Joshua Reichert was daar zijn grote inspirator. Zijn atelier aan de Groenburgwal te Amsterdam fungeert tegelijkertijd als bibliotheek, handzetterij, drukkerij, stanserij en "typogalerie". Hij publiceerde in 2003 samen met Kees van Kooten het boek Letterlust.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.nl) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.boekbond.nl


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie,