Datum: 17 oktober 2007


---
Noordwijk Verdachte van inbraak aangehouden De politie heeft woensdag 17 oktober een 20 jarige Amsterdammer aangehouden op verdenking van inbraak in een bedrijf aan het Bonnikeplein. Om 02.40 uur werd gemeld dat het inbraakalarm bij het bedrijf afging. Bij het bedrijf zouden er drie inbrekers rondlopen. Agenten waren snel ter plaatse en hoorden een autoportier dichtslaan. In de tussendoorgang van het Bonnikeplein lagen al enkele computermonitoren op de grond. In een auto op het Strandplevier trof de politie de verdachte. In zijn voertuig lagen vier soortgelijke computermonitoren. Volgens de verdachte waren de twee andere personen weggerend in de richting van de Jan van Gent. Bij het bedrijf bleek een raam te zijn losgeschroefd. De politie zet het onderzoek naar de andere verdachten voort.

Rijnsburg Auto weg na woninginbraak Bij een inbraak in een woning aan het Hoefblad in de nacht van dinsdag 16 op woensdag 17 oktober werd de auto van de bewoners, een blauwe Opel Astra Station, weggenomen. Men wist de woning binnen te komen door gaatjes te boren in het raamkozijn, waarna de sluitboompjes konden worden geopend. Naast de auto werd ook een plasma televisie, mobiele telefoons en een DVD speler weggenomen. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden via 0900 - 8844.

Leiden Beroving Een 59 jarige man uit Zoetermeer heeft bij de politie aangifte gedaan van beroving. Hij werd op dinsdag 16 oktober, rond 22.00 uur, op de Haarlemmerstraat aangesproken door een onbekende man. De man vroeg of hij vuur had. Zonder dat de Zoetermeerder er erg in had werd hij vervolgens tegen de muur aangezet en fouilleert de onbekende man hem op waardevolle spullen. Een geldbedrag en een strippenkaart zijn weggenomen. De Zoetermeerder heeft toen de onbekende man weg was een motoragent aangesproken die voorbij kwam rijden. Hij heeft vervolgens aangifte gedaan op het politiebureau.

Leiden Inbraken in woningen Van dinsdag 16 en woensdag 17 oktober is er in vier woningen in Leiden ingebroken. De inbraken vonden plaats in een woning aan de Grevenstraat, de Witte Rozenstraat, de Bouwelouwensteeg en de Van der Werfstraat. Door het opentrappen van de deur is de dader(s) binnengedrongen in de woning aan de Van der Werfstraat. In de andere drie gevallen is er mogelijk geflipperd. Uit de woningen is voornamelijk geld weggenomen.

Draai de deur op het nachtslot 'Hengelen' en 'flipperen' zijn eenvoudig tegen te gaan door de deur op slot te draaien. Zeker als je gaat slapen maar ook als je even weggaat om bijvoorbeeld een boodschap te doen. 'Flipperen' betekent dat de inbreker een stuk plastic tussen de deurpost en de deur schuift waarmee hij de schoot wegduwt waarna de deur openvalt. 'Hengelen' is door de brievenbus de klink aan de binnenkant van de deur proberen naar beneden te halen of de sleutel die in het zicht ligt, proberen te bemachtigen.

Leiden Politie vindt gestolen fiets De politie heeft zondag 14 oktober rond 18.40 uur op de Marnixstraat een fiets gevonden die op 19 april 2006 was gestolen voor een woning aan de Oranjestraat. De fiets was nu in het bezit van een 25 jarige man uit Leiden. Hij verklaarde de fiets voor 75 euro gekocht te hebben van iemand die hij kende. Dit bedrag ligt vele keren lager dan de huidige waarde van de fiets. De man werd dan ook aangehouden voor heling. De politie maakt daarvoor proces-verbaal op. De rechtmatige eigenaar van de fiets was blij dat de fiets weer terug was.

Ter Aar Auto gestolen na inbraak in woning De politie doet onderzoek naar de inbraak in een woning aan de Hoogerheijdestraat. De inbraak vond plaats in de nacht van maandag 15 op dinsdag 16 oktober. Naast een portemonnee en een laptop werden er autosleutels gestolen waarmee de buiten geparkeerde zwarte Volkswagen Golf werd gestolen. De auto is inmiddels opgenomen in de opsporingssystemen.

Gouda Politie vindt gestolen scooter De politie heeft dinsdag 16 oktober rond 22.55 uur aan de Scharroosingel een scooter gevonden die op 5 oktober gestolen was uit een tuin van een woning aan de Gortmolenerf. De scooter was nu in het bezit van twee jongens uit Gouda van 16 en 17 jaar. Zij zijn aangehouden. De politie onderzoekt of zij zich schuldig hebben gemaakt aan de diefstal of heling van de scooter. Ook wordt onderzocht of zij mogelijk verantwoordelijk zijn voor andere diefstallen zoals de diefstal van een fiets op 3 oktober aan het Heenpolderplantsoen. Voor dit verdere onderzoek zitten de verdachten nog vast.

Gouda Jongens verdacht van fietsdiefstal De politie heeft dinsdag 16 oktober rond 17.15 uur aan de Vrijheidslaan twee jongens uit Gouda van 13 en 14 jaar aangehouden. Een getuige zag dat drie jongens met een op slot staande fiets liepen te sjouwen, vertrouwde dit niet en belde de politie. Deze trof de twee aan die voldeden aan het door de getuige opgegeven signalement. De derde jongen was spoorloos. De fiets waarover gesproken was stond in hun buurt. De jongens ontkenden diefstal en verklaarden niet met de fiets gelopen te hebben. De politie maakt proces-verbaal op. De jongens zijn weer overgedragen aan hun ouders.

Krimpen aan de Lek Controle snelheid De politie heeft dinsdag 16 oktober een snelheidscontrole gehouden op de Breekade met de lasergun. Zeven bestuurders werden bekeurd. De hoogst gemeten snelheid was 76 km/uur. De maximum snelheid op deze weg is 50 km/uur.

Nieuwerbrug Aanhouding voor vernielen ruit De politie heeft dinsdag 16 oktober rond 17.00 uur op het Weijland een 32 jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De man had daar een ruit van een woning ingegooid. Waarom hij dit deed is nog onduidelijk. De verdachte zegt daar niets over. Hij zit nog voor het onderzoek vast.

Waddinxveen Rijden onder invloed De politie heeft op dinsdag 16 oktober, rond 21.40 uur, op de Spireaweide een 65 jarige automobiliste uit Waddinxveen aangehouden. De vrouw werd onderworpen aan een blaastest. De uitslag was 430 ug/l, dit ligt boven de toegestane waarde van 220 ug/l wat de maximum limiet is in het verkeer. De vrouw kreeg een rijverbod opgelegd van 4 uur en er werd proces-verbaal tegen haar opgemaakt.

--- einde berichten ---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305

---- --