Persberichten Eemland noord, 09.15 uur

Utrecht, 17-10-2007

Overijverige inbrekers

BAARN In de ochtend van dinsdag 16 oktober werden twee mannen op verdenking van het plegen van een inbraak aangehouden. Uit onderzoek bleek dat zij overijverig waren.

Rond 06.15 uur kreeg de politie de melding van een beveiliger dat werd ingebroken bij een pand aan de Baarnsche Dijk. Meerdere politie-eenheden gingen met spoed ter plaatse en troffen in het pand twee verdachten aan. Het tweetal, mannen van 32 jaar en afkomstig uit Boxtel en Vught, werd aangehouden. De getuige verklaarde te hebben gezien dat de mannen via een geopend raam het pand waren binnengeklommen. Bij het raam troffen de agenten braaksporen aan.

Bij hun verhoor verklaarden de twee mannen dat zij bouwvakkers waren. Zij moesten in het betreffende pand aan de slag. Omdat er nog niemand van het bedrijf aanwezig was en zij aan de slag wilden, waren zij door een openstaand raam naar binnen geklommen. Uit nader onderzoek bleek dat de braaksporen bij het raam niet door het tweetal was veroorzaakt. Een manager van het bedrijf bevestigde dat er door bouwvakkers in het bedrijf werkzaamheden werden verricht. De twee bouwlieden werden daarop in vrijheid gesteld.

Snelheidscontrole

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG De politie heeft op dinsdag 16 oktober van 09.15 uur tot 11.00 uur een snelheidscontrole op de Bisschopsweg gehouden. Van de 739 gecontroleerde voertuigen, reden 66 bestuurders harder dan de maximaal toegestane 80 km/u. De topper reed 104 km/u.

Onder invloed

BAARN Op dinsdagavond 16 oktober bleek een automobilist te diep in het glaasje te hebben gekeken.

Rond 23.50 uur controleerden agenten de bestuurder van een bestelbus op de Kerkstraat. De bestuurder, een 40-jarige man uit Baarn, bleek te veel te hebben gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies de Baarnaar 340 ug/l, meer dan anderhalf keer de wettelijke limiet van 220 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van twee uur.

Fietser gewond

BAARN Op dinsdagochtend 16 oktober raakte een fietser gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 10.45 uur reed een 49-jarige vrouw uit Amsterdam met haar fiets over het fietspad van de Hilversumsestraatweg, komende uit de richting van Baarn. Zij stak de weg in de richting van de Zevenlindenweg over, maar verleende daarbij geen voorrang aan een voor haar van rechts komende 28-jarige automobilist uit Baarn, met een aanrijding tot gevolg.

De vrouw is met beenletsel per ambulance naar een ziekenhuis in Hilversum gebracht en is daar opgenomen.

Geen snelheidsovertredingen

EEMNES/BUNSCHOTEN-SPAKENBURG Naar aanleiding van klachten over te hard rijdend verkeer heeft de politie op dinsdag 16 oktober van 14.30 uur tot 16.30 uur op meerdere plaatsen op snelheid gecontroleerd.

Op de Noordersingel in Eemnes hield het verkeer zich keurig aan de maximumsnelheid van 50 km/u. Er werden geen overtredingen geconstateerd. De gemiddelde snelheid was 42 km/u.

Op de Wakkerendijk in Eemnes geldt een maximumsnelheid van 60 km/u en ook hier reed niemand te hard. De gemiddelde snelheid bedroeg 52 km/u.

Op de Bisschopsweg in Bunschoten-Spakenburg zat al het verkeer op het randje van de maximumsnelheid van 80 km/u. De gemiddelde snelheid was 81 km/u.

Bij de controle werd één bekeuring uitgeschreven: een bromfietser die geen helm droeg.

Laatst gewijzigd 17-10-2007 9:15 | © Politie Utrecht