Ingezonden persbericht


Palm biedt Microsoft Office Communicator Mobile 2007 ondersteuning voor Windows Mobile Treo smartphones

Treo smartphone klanten verkrijgen instant messaging en toepassingen die aangeven of een contact weg, aanwezig of bezet is.

Breda, 17 oktober 2007 - Palm, Inc. kondigt vandaag aan dat Palm Treo smartphones die voorzien zijn van Windows Mobile gebruik kunnen maken van Microsoft Office Communicator Mobile 2007'. Deze gratis software voegt instant messaging toe, die het mogelijk maakt om snel te lokaliseren en de status van anderen op het netwerk te controleren. Hierdoor communiceren mobiele professionals sneller met hun collega's.

De Office Communicator Mobile 2007 client is ontworpen om het bereik van Office Communications Server 2007 uit te breiden voor het gebruik van Treo smartphones met Windows Mobile. Hiertoe behoren de Treo 700wx en Treo 750 in Noord Amerika en Europa, alsmede de Treo 750v en Treo 500v in Europa en andere delen van de wereld.

Office Communicator Mobile 2007 heeft dezelfde look en feel als de desktopversie van Microsoft Office Communicator 2007 waardoor toegang via Office Communications Server 2007 verkregen wordt, ook als mensen van hun bureau weg zijn.

"We hebben ons erop toegelegd om Microsoft's infrastructuurproducten via onze Windows Mobile Treo smartphones te ondersteunen," zegt Joe Fabris, manager draadloze oplossingen voor Palm, Inc. "Onze relatie met Microsoft biedt ons de kans om mobiele bedrijfsoplossingen te leveren die fungeren als lange termijn investeringen."

"Palm speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van producten die waarde geven aan mobiele bedrijfscommunicatie," zegt Moz Hussain, director productmanagement, Unified Communications Group bij Microsoft Corp. "Palm gelooft in de visie van Microsoft voor unified communication, waardoor mensen collega's vinden en samenwerken rechtstreeks van Microsofts applicaties die ze al kennen en gebruiken."

Palm is bekend van het maken van producten die intuïtief en makkelijk te gebruiken zijn. Het toegevoegde touch screen op de Treo smartphone maakt zaken zoals het zoeken van de weg op Live Search Maps via Live Search voor Windows Mobile mogelijk. Maar ook knippen en plakken in Word documenten en zoeken op internet wordt een goede ervaring. Met de voordelen van een high speed netwerk hebben ook flexwerkers snel toegang tot belangrijke informatie voor de op zwaardere bandbreedte webgebaseerde applicaties.

Palms unieke benadering voor Windows Mobile

Palm biedt een makkelijk te gebruiken ervaring op een multifunctionele mobiele telefoon met sterke zakelijke kenmerken, inclusief Microsoft Direct Push Technology voor e-mail, bedrijfssoftware, verhoogde beveiliging en web toegang². Palm heeft diverse verbeteringen op de Treo smartphones draaiende op Windows Mobile gemaakt, waardoor het gebruik veel makkelijker en efficiënter is. Dit zijn de volgende:


· Een berichtenapplicatie die tekst- en MMS berichten toont als "thread" waarmee bedoeld wordt dat de gehele conversatie met een bepaald persoon wordt weergegeven;


· Een Today scherm dat naambellen mogelijk maakt via snelle invoer op het toetsenbord, een zoekopdracht direct vanuit het Today scherm op het internet uitzetten en razendsnel 'one touch' dialing via persoonlijke foto's;


· Mogelijkheid om een telefoongesprek direct van het Today scherm te beheren, met een toets voicemail via on-screen kiezen, VCR-iconen, zoals rewind, delete en fast-forward toetsen voor makkelijk navigeren op het toestel;


· Mogelijkheid om telefoongesprekken te weigeren en snel een SMS-bericht te versturen zoals: "Zit in vergadering" of "Ik kan nu niet praten" door de "Ignore with text" optie te selecteren op het inkomende telefoonscherm.

Beschikbaarheid

Microsoft Office Communicator Mobile 2007, de mobiele versie van Office communicator 2007, is vanaf vandaag beschikbaar via een gratis³ download:

http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=2eea3e24-f216-4887-92b0-f37d942e26e0&DisplayLang=en

Over Palm, Inc.

Palm, Inc., een vooraanstaande leverancier van mobile computing-producten, stelt zichzelf ten doel om mobile computing bij de consument te brengen, zodat deze overal toegang krijgt tot zijn belangrijkste informatie en deze kan delen. Het productportfolio voor consumenten, mobiele professionals en bedrijven van Palm bestaat o.a. uit Palm® Treo(TM) smartphones, Palm Foleo(TM) mobile companions, Palm handheld computers, software, diensten en accessoires.

Palm producten worden verkocht via het internet, in de detailhandel, bij resellers en operatoren van draadloze netwerken in de hele wereld en bij Palm Retail Stores en internetwinkels van Palm (http://www.palm.com/store).

Meer informatie over Palm, Inc. is te vinden op http://www.palm.com

# # #

Noten:

' Vereist Microsoft Office Communicarions Server 2007 en Client Acces Licenses (CALs)

² Vereist Exchange Server 2003 met Service Pack 2 of Exchange Server 2007 en toegang van de IT administrateur. Alleen binnen draadloos service gebied mogelijk. Beschikbaarheid en dekking hangt af van carrier en het geografische bereik van internationale roaming overeenkomsten. Email, berichten en web toegang hebben data service nodig van een mobiele leverancier tegen een aanvullende prijs.

³ Kosten voor internet verbinding kunnen van toepassing zijn.

Palm, Treo en Foleo zijn merken of geregistreerde merken in het bezit van of gelicenseerd aan Palm, Inc. Alle andere merken of product namen zijn merken of kunnen merken zijn, en deze zijn gebruikt om producten of services van de respectievelijke eigenaren te kunnen identificeren.