Ingezonden persbericht


Zoekmachine voor personen gelanceerd

Groningen, 17 oktober 2007 - Nederland is vanaf vandaag een zoekmachine rijker: Wieowie.nl. De zoekmachine zoekt met behulp van intelligente zoektechnologie naar personen en haalt veel gegevens naar boven over de persoon in kwestie.

"Wieowie.nl kijkt naar alle beschikbare profielen via de bekende profielensites zoals Hyves, Google resultaten, telefoonnummers en emailadressen", aldus oprichter Bart Kappenburg. "Internetters hebben vaak niet door wat er allemaal te vinden is over hem of haar. In onze testperiode waarin een klein aantal gebruikers toegang had tot de site, kregen we vaak te horen dat de testers schrokken van het aantal gegevens dat er over een persoon bekend is op internet. Er wordt tegenwoordig veel gegoogled op mensen en wieowie.nl zorgt met zijn geavanceerde techniek ervoor dat er niks meer onzichtbaar blijft voor zoekers. "

De zoekmachine is zeer geschikt om te kijken wat er over jezelf bekend is, het zogenaamde egosearchen, en is een goede tool om een potentiele werknemer of collega te screenen. Kappenburg: "In onze testperiode hebben een aantal P&O afdelingen en recruiters ermee gewerkt en deze zijn erg enthousiast. Het is ook al een aantal keer voorgekomen dat een kandidaat niet werd uitgenodigd voor een gesprek op basis van wat Wieowie.nl liet zien." Afgelopen week waarschuwde het CPB nog voor onvoorzichtigheid met persoongegevens op internet. "We zien ook een trend dat incassoburo's steeds vaker op internet op zoek gaan naar personen die zij zelf niet meer op basis van adresgegevens kunnen achterhalen. Wieowie kan ze hier een handje bij helpen", aldus Kappenburg.

Wieowie.nl biedt de mogelijkheid om je naam te claimen zodat zoekers het profiel zien wat jij hebt opgegeven op de site. Op basis van wat de persoon opgeeft wordt er een WoW-factor (WieOWie-factor) berekend die weergeeft hoe goed jij vindbaar bent op internet in combinatie met de grootte van je netwerk op profielensites. "Deze soort van Personal Rank is vooral leuk om eens te kijken hoe goed jij als merk scoort op internet. Uiteraard is het vergelijken met vrienden het allerleukst".

Wieowie.nl is een initiatief van Centroid Media dat bekend is van een aantal andere (verticale) zoekmachine zoals Huizenvinder.nl.

----------------------------------------