Ingezonden persbericht


Amsterdam, oktober 2007

KUNSTBENDE ZOEKT FASHIONVICTIMS

De inschrijvingen voor Kunstbende - dé wedstrijd voor jong creatief talent - zijn weer van start gegaan! Dit jaar wordt wegens grote belangstelling een nieuwe categorie geïntroduceerd: FASHION!

Een nieuwe categorie, maar eigenlijk ook weer niet... De harde kern van jonge mode ontwerpers wist Kunstbende allang te vinden en toonden hun creaties in de categorie 'Alles Mag' of 'Expo'. Myrthe van Vliet (19 jaar) is een sprekend voorbeeld van deze 'Fashion Victims'. Ieder jaar deed zij mee met zelf gecreëerde tassen, jurken en jassen, vaak ook met succes! Onder het mom:'Fashion leeft, Fashion verdient een eigen plek binnen Kunstbende', is 'Fashion' een volwaardige categorie geworden.

Nu Fashion een volwassen plek binnen Kunstbende heeft verworven, neemt het talent van Myrthe ook steeds meer serieuze vormen aan! Ze is dit jaar begonnen aan de studie 'Modevormgeving' aan ArtEZ hogeschool voor de kunsten. Ongetwijfeld laat Myrthe in de toekomst nog vaker van zich horen, want stiekem denkt ze aan een eigen kledinglijn, die vooral exclusief moet zijn. "Als ik maar geen radertje in het web van iemand anders wordt". Kunstbende is trots op Myrthe! Daarom is zij dit jaar het gezicht van de campagne. Ze vertegenwoordigt niet alleen het succes van Kunstbende - jongeren gaan na de wedstrijd daadwerkelijk verder met hun talent - ze geeft de nieuwe categorie 'Fashion' een gezicht! En wat voor één.... Jongeren van 13 t/m 18 jaar die hun creatieve mode-uitspattingen willen delen, kunnen vanaf nu ook terecht bij Kunstbende binnen de categorie 'Fashion'! Het maakt niet uit welke stijl gebruikt wordt: urban/chique/glamour/sporty/vintage, als het maar gebaseerd is op het thema: GEHEIM. Vanaf februari 2008 kunnen zij terecht op één van de 14 regionale voorrondes en meedoen aan 'Fashion' of één van de andere categorieën: Film * Muziek * Taal * Dans * Theater * Alles mag * Expo
Deelname aan Kunstbende is gratis. Inschrijving is mogelijk op www.kunstbende.nl. (Myrthe van Vliet in eigen creatie)
-einde persbericht-



Ingezonden persbericht