Provincie Flevoland



Historische doorbraak: eindelijk worden files aangepakt

"Een historische doorbraak". Zo noemt gedeputeerde Harry Dijksma van de provincie Flevoland het vandaag genomen kabinetsbesluit om te investeren in de ontsluiting van Almere via openbaar vervoer en weg. Het gaat onder meer over uitbreiding van de A9. Ook stelt het rijk een fors pakket aan spoormaatregelen in het vooruitzicht in de corridor Schiphol - Amsterdam - Almere - Lelystad. Dijksma: "Eindelijk worden de files aangepakt".

Nadat het vorige kabinet al had besloten tot uitbreiding van de A6, A1 en A10, heeft het huidige kabinet nu ook besloten tot uitbreiding van de A9. Hierdoor wordt de zogenaamde Stroomlijnvariant' volledig gerealiseerd. Dit kabinetsbesluit kwam tot stand na overleg tussen minister Eurlings en bestuurders van de Noordvleugel, waaronder gedeputeerde Harry Dijksma. `Het was een pittig gesprek, maar het resultaat mag er zijn', aldus Dijksma.

Hij benadrukt dat door het kabinetsbesluit niet alleen een einde in zicht komt van de fileproblemen op de weg. Ook het voorgenomen pakket aan maatregelen voor het spoor en bus, stemt tot tevredenheid. `Door vier treinsporen te realiseren op de Flevolijn in Almere en andere spoormaatregelen tussen Almere en Schiphol kunnen er straks zes intercity's per uur gaan rijden. Het is ontzettend belangrijk dat huidige en toekomstige inwoners van Flevoland kunnen kiezen om met de trein of met de auto te reizen. Door het kabinetsbesluit ligt er nu een integraal pakket op tafel, dat nodig is voor de schaalsprong van Almere en het draagt bij aan de schakelfunctie van Flevoland. Dit pakket is er dankzij de goede bestuurlijke samenwerking in de Noordvleugel en de wil van de minister om een duidelijk resultaat neer te zetten'.