Cinekid op Cultura


17 oktober 20.30 uur

HILVERSUM, 20071015 -- Op woensdag 17 oktober staat Cultura in het teken van het 21e Cinekid festival. En wel met een uitgebreide programmering én een reportage die je vanaf woensdag op www.cultura.nl/filmseries on demand kunt bekijken.

Om 20.30 uur beginnen we met Cultura Film, waarin presentatrice Hadassah de Boer met Robert Alberdingk Thijm over Cinekid praat. Daarna volgt de korte film KROESKOP over Hanneke, die op de middelbare school door haar nogal op elkaar lijkende klasgenootjes wordt uitgelachen om haar kroeshaar.

Om 21.05 kijk je naar BLUEBIRD, de telefilm over Merel. We volgen haar op de huid en zien wat er gebeurt als ze zomaar, van de ene op de andere dag, gepest wordt. BLUEBIRD viel op diverse filmfestivals in de prijzen, onder meer in Berlijn waar ze de Glazen Beer won.

Hierna volgen nog MIJN MOEDER HEEFT OOK EEN PISTOOL, de eindexamenfilm van regisseur Mischa Kamp (die tevens de regie van HET PAARD VAN SINTERKLAAS deed), en de korte, grotendeels autobiografische film ZOETE TOMAAT van Paul Rigter.

Het Cinekid festival vindt plaats van 14 - 21 oktober op het Cultuurpark Westergasfabriek en in The Movies in Amsterdam (www.cinekid.nl).


17 oktober op Cultura
20.30 Cultura Film
20.55 Kroeskop
21.05 Bluebird
22.25 Mijn moeder heeft ook een pistool
22.45 Zoete Tomaat
én on demand een reportage van het eerste weekend van Cinekid 2007!

www.cultura.nl





Cultura