Cervus B.V. ontwikkelt uniek streamingplatform


Platform voor zowel streaming-audio als streaming-video

PUTTEN, 20071017 -- Cervus B.V. uit Putten heeft een professioneel softwareplatform ontwikkeld voor streaming-audio en -video. Hiermee stelt zij Content-providers (verzenders) in staat, hun content, via een IP-netwerk bij relaties of klanten van deze relaties te brengen. Zo houden zij `complete controle' over hun luisteraars en/of kijkers.

Streaming is een techniek, waarbij gedigitaliseerd beeld en/of geluid via internet (IP) wordt verstuurd. De ontvanger dient te beschikken over een (eenvoudige) breedband-internetverbinding en een IP-device (ontvanger). De IP-device verzorgt de autorisatie voor ontvangst van het betreffende programma.

Door gebruik te maken van internet, kan de verzender zijn aanbod volledig afstemmen op de persoonlijke wensen van de ontvanger. De distributiemethode is niet langer bepalend voor de kwaliteit en de diversiteit van het aanbod. Vooral de inzet en creativiteit van de verzender maken het verschil.

"Het samenstellen en leveren van `streams' is inmiddels uitgegroeid tot een volwassen dienstverlening", aldus Ceel de Vries, Algemeen Directeur bij Cervus. "Dankzij streaming krijgt een organisatie nieuwe groeimogelijkheden. Zakelijke streaming kan zowel qua investering als qua beheer, aanzienlijke besparingen opleveren".

Met een Cervus Shoutcast of Icecast server beschikken klanten over een betrouwbare distributieoplossing met buitengewone servicemogelijkheden. Het Cervus Content Delivering System is uniek in de streaming-industrie. Het stelt klanten in staat 24 uur per dag, 365 dag per jaar, `in de lucht' te zijn, zonder permanente verbinding met een radiostudio of distributiebedrijf. Valt de internetverbinding weg, dan blijft de `stream' gewoon in de lucht.

Naast softwareontwikkelaar is Cervus B.V. een vooraanstaand ICT-bedrijf. Met gespecialiseerde ontwikkelaars en engineers realiseren zij vrijwel alle mogelijke digitale wensen. Technische expertise en certificering van haar medewerkers vormen een rode draad door de bedrijfsvoering.

Neem voor nadere informatie contact op met Ceel de Vries.
Telefoonnummer: (0341) 35 10 54.
Buiten kantoortijden bereikbaar via: vries@cervus.nl