Model worden : 50 procent kans op oplichting


Artist Magazine publiceert zwarte lijst bureaus

AMSTERDAM, 20071017 -- Wie droomt er niet van, het gezicht worden van een groot kledingmerk zoals D&G, of het meespelen in een commercial van Ralph Lauren of L'oreal Paris? Dat iedereen tegenwoordig zijn best doet om beroemd te worden blijkt wel aan de toename van aanmeldingen voor programma als Idols, So You Wannebe a Popstar, Hollands Next Topmodel maar ook bij modellen- en castingbureaus, ooit de bewezen weg naar werk, loopt het storm. Er is dus markt, en waar markt is, komen misstanden voor.

Voor inschrijving bij een modellen- of castingbureau worden tegenwoordig veelal inschrijfgelden gevraagd, of zijn zogeheten test shoots (uiteraard tegen soms forse betaling) verplicht. Maar is het eigenlijk wel nodig, geld betalen voor inschrijving of foto's?

Voor dit artikel spraken we met bekende en onbekende modellen, acteurs en professionals uit de industrie. De verhalen over wat de (vaak minderjarige) `clienten' overkomen is zijn vaak stuitend en werpen het beeld op van een sector waar 50 procent van de bureaus er voornamelijk is om geld te verdienen aan de modellen en acteurs, in plaats van andersom.

Lees het volledige artikel op : www.artistmagazine.nl
Directe link: artistmagazine.nl/index.php?m=2&d=32

###