Syntens


---

Zorgsector in beweging tegen obesitas

NIJMEGEN â Obesitas en overgewicht zijn maatschappelijke problemen waar individuele partijen geen vuist tegen kunnen maken. Van consument tot producent, van zorgverzekeraar tot zorgverlener, alle partijen uit de keten moeten samenwerken om tot resultaten te komen. Dat is de insteek van de werkconferentie âObesitas, Big Businessâ die donderdag 18 oktober aanstaande plaatsvindt in het McDOS Goffertstadion in Nijmegen, City of Health. Geïnteresseerde bedrijven en instellingen uit de gezondheidszorg kunnen zich nog inschrijven voor deelname.

Een dreigend bericht van het Nicis Institute meldde een week geleden dat één op de vijf kinderen in 2015 te dik zal zijn. Een oplossing wordt ook aangedragen: gemeenten moeten meer investeren in het bouwen van bewegingsrijke wijken. Dit voorbeeld geeft de noodzaak aan van samenwerking tegen obesitas, door alle partijen en liever gisteren dan vandaag. De werkconferentie âObesitas, Big Businessâ wil daarin voorzien en aan bijdragen.

Samenwerking

Deze werkconferentie wordt georganiseerd door Syntens, het innovatienetwerk voor ondernemers, Oost NV, Health Valley en Food Valley. Tijdens deze middag worden de deelnemers geïnformeerd en geïnspireerd om initiatieven en krachten te bundelen. Succesvol samenwerken aan bestaande en nieuwe initiatieven is het nadrukkelijke doel van deze dag.

Pièrre Wind

De organisatoren verwachten ruim 100 deelnemers uit de private en de publieke sectoren. Zowel het midden- en kleinbedrijf als kennisinstellingen, sociaal-maatschappelijke instellingen en zorgverzekeraars zullen goed vertegenwoordigd zijn. Dat is van belang omdat de gehele keten aan obsitas zal moeten werken. Ook topkok Pièrre Wind trekt zich dit maatschappelijk issue aan en zal daarom een prikkelend openingswoord richten tot de aanwezigen.

Aanmelden kan via deze link. U vindt hier ook het hele programma. U kunt zich ook aanmelden door e-mail te sturen naar arnhem@syntens.nl. Deelname is kosteloos.