Persbijeenkomst: Europese Dag tegen mensenhandel 18 okt

10/10/2007 11:47



Humanitas



PERSUITNODIGING

Europese Dag tegen mensenhandel: 18 oktober 2007

Staatssecretaris Albayrak reageert op statement
positie slachtoffers mensenhandel

De Europese Commissie heeft 18 oktober uitgeroepen tot Europese dag tegen mensenhandel. Een coalitie van organisaties in Nederland start op deze dag de publiekscampagne 'Mensen zijn geen handelswaar'. De coalitie wil het bestaan van mensenhandel onder de aandacht brengen bij een breed publiek.

Tijdens de persbijeenkomst overhandigen de organisaties een statement aan staatssecretaris van Justitie, mevrouw Albayrak. De regering wordt opgeroepen tot actie over te gaan door de rechten van slachtoffers centraal te stellen in het mensenhandelbeleid. Doel is ervoor te zorgen dat alle slachtoffers aanspraak kunnen maken op ondersteuning en bescherming. In het huidige beleid is dat niet het geval.

Naast een reactie op het statement licht de staatssecretaris het belang van de Europese dag tegen mensenhandel toe. De Nationaal Rapporteur Mensenhandel, mevrouw Dettmeyer geeft achtergrondinformatie. Na afloop is er tijd voor de pers om vragen te stellen.

Datum en tijdstip : 18 oktober 14.10 - 14.45 uur
Locatie : Nieuwspoort Perscentrum, zaal Wandelganger I
Lange Poten 10, 2511 CL Den Haag

De samenwerkende partijen: Bonded Labour in Nederland (BLinN), Stichting Religieuzen Tegen Vrouwenhandel (SRTV), La Strada International (LSI), ECPAT, Stichting Tegen Vrouwenhandel (STV), CMC Mensen met een Missie, CORDAID, Kerk in Actie, ICCO en de Nederlandse Vrouwen Raad (NVR).