Bonnefanten Museum Maastricht

Pilotproject Mooisig & Bonnefanten Kunstuitleen

Kunstwerk op maat

18 oktober t/m 10 november

Mooisig is een primeur om mee thuis te komen: je huurt geen kunstwerk zoals het normaal gaat in een kunstuitleen, nee, de kunstenaar komt hoogst persoonlijk bij de deelnemer aan huis. In zijn of haar werkomgeving pleegt zij een creatieve ingreep en maakt de deelnemer zo getuige van haar werkproces. Mooisig is geïnitieerd door Sigrid Kottelaar en afgelopen seizoen is een pilotproject gestart i.s.m. Bonnefanten Kunstuitleen. Drie verschillende abonnees werden door de kunstuitleen uitgenodigd; een particulier: de heer Crutzen, een school: (V)SO Catharinaschool en een commercieel bedrijf: Rockwool. Zij stonden ervoor open niet een kant en klaar kunstwerk, maar het spannende Project Mooisig in huis te halen.

Van schets
Uitgaande van interviews en wensen van de abonnees maakte Mooisig voor elk van de deelnemers een aantal schetsontwerpen. De schetsontwerpen zijn zeer uiteenlopend: van een groot vloerobject tot een kleurrijk bedrijfsbehang.

Tot uitvoering
Vervolgens stemden de deelnemers op hun favoriete schetsontwerp. De particulier koos voor `Storm in het ronde tafelgesprek', een ontwerp uit de serie `tafellakens'. De school heeft gekozen voor het ontwerp `Maak je eigen boezemvriend' waarbij lesmateriaal van leerlingen een belangrijke bijdrage leverden. En het commerciële bedrijf liet zijn keuze vallen op een ontwerp over de locatie van het bedrijf: `In vogelvluchtperspectief'.

Confrontatie & presentatie
Op zaterdag 13 oktober om 16.00 uur worden de opdrachtgevers voor de eerste keer geconfronteerd met hun werk. Samen met kunstenaar Sigrid zullen zij hun ervaringen delen. De pers is van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

Geïnteresseerd in het aanschaffen van een kunstwerk op maat voor bij u thuis of in uw bedrijf? Tijdens de Dag van de Kunstuitleen op zaterdag 3 november om 14.30 uur vertelt Sigrid Kottelaar uitgebreid over het Project Mooisig naar aanleiding van het pilotproject. Locatie: Auditorium Bonnefantenmuseum Maastricht. Project Mooisig is te bezichtigen in Bonnefanten Kunstuitleen Maastricht van 18 oktober t/m 10 november (donderdag t/m zaterdag van 11.00 - 17.00 uur).

Nieuw seizoen
Ook dit komende seizoen gaat Mooisig weer van start. Mooisig produceert hedendaagse beeldende kunst over de woon of werkomgeving. Zij doet dit door samen te werken met bewoners, profit en non-profit organisaties. Mooisig introduceert thema's die te maken hebben met de wijze waarop mensen in bedrijven, organisaties en in de eigen woonomgeving hun leefcultuur ervaren. De thema's waar mensen binnen een groep mee bezig zijn, verbeeldt Mooisig in een kunstwerk.

Meer info: www.mooisig.nl