Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

2070802770

Vragen van de leden Hessels en Van Vroonhoven-Kok (beiden CDA) aan de ministers van Onderwijs Cultuur en Wetenschap en van Verkeer en Waterstaat over het plaatsen op de monumentenlijst van de Gemeenteflat langs de A2 in Maastricht. (Ingezonden 17 oktober 2007)


1
Heeft u kennisgenomen van de reacties in Maastricht op het plaatsen op de monumentenlijst van de Gemeenteflat langs de A2 in Maastricht? 1)


2
Kan de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap aangeven wat de beweegredenen zijn om deze flat op de monumentenlijst te plaatsen terwijl deze ter uitvoering van bestaand kabinetsbeleid, te weten de aanleg van een tunnel onder de A2, gesloopt moet worden?


3
Kan de minister van Verkeer en Waterstaat verduidelijken wat de plaatsing van de Gemeenteflat op de monumentenlijst betekent voor de realisatie van de ondertunneling van de A2 in Maastricht? Welke extra kosten voor de ondertunneling levert deze plaatsing op de monumentenlijst op?


4
Heeft er voorafgaand aan de beslissing om de Gemeenteflat langs de A2 in Maastricht op de monumentenlijst te plaatsen overleg plaatsgevonden tussen u beiden? Zo neen, waarom niet?


1) www.l1.nl, en radio en TV uitzendingen in Limburg