ABVAKABO FNV

Onderhandelaarsakkoord cao Waterschappen

Op woensdag 17 oktober 2007 hebben wij een onderhandelaarsakkoord gesloten met de werkgever over de cao Waterschappen. De werkgever is ons op het hoofdpunt van het conflict, de wachtdienst, in belangrijke mate tegemoet gekomen. Iedereen in dienst van een Waterschap, behoudt de huidige wachtdienstregeling. Nieuwkomers vallen onder de nieuwe regeling met een iets hogere vergoeding, maar niet het recht om te stoppen op 58 jaar.

Verder komt er een gezamenlijk onderzoek naar de bezetting en de belasting van de wachtdienst; het doel moet namelijk zijn dat mensen gezond hun pensioen halen, ook voor nieuwkomers is dat van belang. Met betrekking tot de dertiende maand wordt vastgelegd dat we de komende periode onderzoeken HOE (niet OF maar HOE) we tot uitbouw kunnen komen van de eindejaarsuitkering. Ook deze afspraak komt zeer dicht bij onze inzet. Bijgaand treft u de integrale tekst van het onderhandelaarsakkoord aan.

De Landelijke Advies Commissie van kaderleden vindt dat dit eindresultaat aan de leden moet worden voorgelegd. Daarmee zijn acties van de baan, en dus ook de geplande bijeenkomst op 22 oktober a.s. in Utrecht. Wij verzoeken u vriendelijk in de organisatie bekend te maken dat deze bijeenkomst geen doorgang vindt. De leden Waterschappen ontvangen begin volgende week een toelichting op het onderhandelaarsakkoord. Zij worden in de gelegenheid gesteld hierover te stemmen. Dat kan zowel schriftelijk als digitaal tot 2 november aanstaande.