Gemeente Teylingen

locatie

Andreasschool niet eerder naar nieuwe locatie

18 oktober 2007

PERSBERICHT 17 oktober 2007 - Het college van Teylingen heeft op 9 oktober 2007 besloten de basisschool Andreas in Voorhout niet, vooruitlopend op de ontwikkeling van het gebied Nieuw Boekhorst, te verplaatsen naar het gebied Nieuw Boekhorst.

De gemeenteraad had gevraagd deze mogelijkheid te onderzoeken door de grote loopafstand van de scholen Andreas en De Achtbaan naar de sporthal De Tulp. Gezien de complexiteit van het gebied heeft het college besloten dat dit niet mogelijk is.

De basisscholen Andreas en De Achtbaan hebben vorig jaar aangegeven de loopafstanden naar de sporthal De Tulp voor het gymnastiekonderwijs als te groot te ervaren. Dit was voor de gemeenteraad aanleiding de mogelijkheden te laten onderzoeken om de school Andreas, eerder, in 2008, te verplaatsen en tegelijkertijd een gymzaal bij die school te realiseren.

In de Voorzieningennota van 2001 van de voormalige gemeente Voorhout is opgenomen de school Andreas te verplaatsen naar het nog te ontwikkelen gebied `Nieuw Boekhorst'. De bedoeling is bij die school tegelijkertijd een ruimte voor gymnastiekonderwijs te realiseren. De ontwikkeling van het gebied `Nieuw Boekhorst' vindt volgens de huidige planning niet eerder plaats dan in het jaar 2011.

Het blijkt dat het niet mogelijk is de school Andreas eerder te verplaatsen, gezien de complexiteit van het gebied `Nieuw Boekhorst'. De gemeente beschikt niet over grond in het betreffende gebied, de grond is in bezit van verschillende projectontwikkelaars. Daarnaast is een stedenbouwkundig onderzoek nodig, omdat de infrastructuur van de nieuwe wijk nog niet bekend is.

De loopafstanden van de scholen naar de sporthal De Tulp vallen binnen de criteria die daarvoor gelden. Door het niet eerder verplaatsen van de school Andreas en het tegelijkertijd realiseren van een gymzaal, moeten de scholen voor een langere periode (tot in 2011) de grote afstand afleggen. Hoewel het college begrip heeft voor de opvatting van de scholen dat de loopafstanden naar sporthal De Tulp groot zijn, heeft het college besloten dit niet te laten opwegen tegen de complicerende factoren die de eerdere ontwikkeling van het gebied onmogelijk maken.