Gemeente Achtkarspelen

GEMEENTE ACHTKARSPELEN

OPENBARE BESLUITENLIJST VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DD. 17 oktober 2007

Puntnr.
Omschrijving
Beslissing

1.
Adviesnota ROR inz. verhuur Lucas Teikehûske, Tsjerkebuorren 8 te Drogeham.

Het Lucas Teikehûske, Tsjerkebuorren 8 te Drogeham, conform concept huurovereenkomst, te verhuren aan Radarwerk te Buitenpost.
2.
Adviesnota RPB inz. inspraakrijp verklaren voorontwerpbestemmingsplan De Wedze.

B. en W. besluiten, dat het voorontwerp-bestemmingsplan De Wedze, dat voorziet in de bouw van 44 recreatiewoningen, de aanleg van wandel- en fietspaden alsmede groen- en waterelementen in een gebied langs de westkant van De Wedze te Twijzel, rijp is voor de fase van inspraak en overleg en leggen dit besluit ter kennisname aan de raad voor.
3.
Adviesnota RPB inz. verzoek H. Postma en D. de Boer te Surhuisterveen om op het perceel Blauwhuisterweg 31 aldaar een minicamping te mogen starten.

B&W zijn niet bereid medewerking te verlenen aan het vestigen van een kleinschalige camping achter het perceel Blauwhuisterweg 31 te Surhuisterveen vanwege de geringe afstand tot de erfgrens van een woning van derden.
4.
Adviesnota RPB inz. advies Sargas Planschadeadvies met betrekking tot het verzoek om planschadevergoeding van de fam. F. Bruining te Surhuisterveen.

B. en W. besluiten om de fam. F. Bruining te Surhuisterveen een planschadevergoeding toe te kennen in verband met de vaststelling van het bestemmingsplan "Surhuisterveen Bedrijventerrein Kommizebosk".
5.
Adviesnota RTV inz. zienswijzen artikel 19 lid 1 WRO van 26 omwonenden tegen het bouwplan van Mts. Baas, Betonwei 26 te Harkema voor het vergroten van een spoelwateropvangkelder.

Instemmen met het beantwoorden van de ingediende zienswijzen in het kader van de artikel 19 WRO procedure t.b.v. het bouwplan van Mts. Baas te Harkema conform conceptbrieven. Deze via de ingekomen stukken aan de gemeenteraad voorleggen en daarna een vervolg geven aan de procedure.
6.
Adviesnota SZTS inz. interne Controle- en Kwaliteitsplan 2007/2008.

Het Interne Controle - en Kwaliteitsplan 2007/2008 m.b.t. de uitvoering van de WWB en IOAW vast te stellen met de opdracht de controle als beschreven in te richten en uit te voeren. Na vaststelling het Interne Controle- en Kwaliteitsplan 2007/2008 ter informatie aanbieden aan de Raad.
7.
Adviesnota SZ inz. bestuurlijk hoor- en wederhoor Rekenkamercommissie.

In het kader van Bestuurlijk hoor- en wederhoor is een brief aan de Rekenkamercommissie van Achtkarspelen verzonden.


8.
Adviesnota SLBEL inz. Notitie Maatschappelijk Werk in Noordoost Fryslân.

Om de uitvoering van het maatschappelijk werk in Noordoost Fryslân beter en adequater te laten verlopen en nadrukkelijker gericht te laten lijn op de maatschappelijke participatie van de burger(s) is een notitie Maatschappelijk Werk in Noordoost Fryslân opgesteld waarin deze toekomstvisie is verwoord.