Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Zutphen - verdachte schietincident blijft ingesloten; vuurwapen terecht

De 21-jarige Zutphen die in de nacht van vrijdag op zaterdag 13 oktober in de Zutphense binnenstad werd aangehouden omdat hij geschoten zou hebben, heeft tijdens het politieverhoor een bekennende verklaring afgelegd. Ook is op zijn aanwijzing het vuurwapen gevonden. Het incident deed zich zaterdagochtend rond 01.00 uur voor in de Beukerstraat. De verdachte zou met een pistool hebben geschoten en diverse mensen waren getuige van het voorval. Het gebeurde zorgde voor onrust in het uitgaansgebeuren. Een eerste onderzoek naar de schutter had geen resultaat, maar later in de nacht werd hij na een melding over een vechtpartij op de Paardenwal aangehouden.

Het pistool werd niet bij hem aangetroffen en de verdachte werd ingesloten. Tijdens het politieonderzoek werden meerdere mensen verhoord die het incident bevestigden en meer details konden geven.

De verdachte heeft tijdens het politieverhoor toegegeven verantwoordelijk te zijn voor het gebeurde en op zijn aanwijzing is het pistool inmiddels gevonden. Hij heeft zoals het nu lijkt niet gericht geschoten.

De verdachte is voorgeleid voor de rechter-commissaris en door deze in bewaring gesteld.