Ingezonden persbericht


Mobiliteit bij De Kleine Aarde in Boxtel

'GOEDKOPER EN GROENER RIJDEN'

Boxtel, 18 oktober - In het kader van het mobiliteitsproject 'Slim op het pedaal' organiseert De Kleine Aarde in Boxtel rijstijltrainingen 'Het Nieuwe Rijden'. De rijstijl levert een flinke brandstofbesparing op. Vandaar dat De Kleine Aarde de rijstijl ondersteunt en de training met korting aanbiedt. De trainingen vinden plaats in Rijssen en Boxtel in de maanden november, december en januari.

De Kleine Aarde inspireert mensen in Nederland om een meer duurzame leefstijl in de praktijk te brengen. Op het Eco-park van De Kleine Aarde in Boxtel wordt voor de Nederlandse consument duurzaamheid zichtbaar en laagdrempelig gemaakt: duurzaamheid kan er geproefd, getest en beleefd worden.

Het Nieuwe Rijden
Het Nieuwe Rijden is een ontspannen manier van rijden, die geen extra tijd kost. De rijstijlaspecten van Het Nieuwe Rijden zijn sterk brandstof- en kostenbesparend (10%) en dragen op deze wijze bij aan verduurzaming van de mobiliteit. De training is met name interessant voor automobilisten die regelmatig aan het verkeer deelnemen (> 15.000 km/jaar). Deelnemen aan de training heeft een grote meerwaarde ten opzichte van alleen de theorie tot je nemen. Door de rijstijl te ervaren en toe te passen, leert u veel beter. Bovendien is het een leuke activiteit die zich uitstekend leent om in groepsverband te doen.

De trainingen worden gegeven door het VVCR uit Rijssen; een vereniging die al jaren actief is in het verhogen van verkeersveiligheid door middel van opleidingen en trainingen. De rijstijltraining duurt één dagdeel. In die tijd kunt u de nieuwe rijstijl meteen in de praktijk brengen. Hiervoor stelt het VVCR een auto beschikbaar welke voorzien is van een boordcomputer.

Kosten
De eerste 200 aanmeldingen betalen voor deze training slechts ¤55,- (dit is een korting van 50%!). Vrienden van De Kleine Aarde betalen slechts ¤30,-. U verdient uw investering in circa 3 tot 6 maanden terug. Aanmelden kan via de website: www.dekleineaarde.nl . Hierop staan ook de exacte data en locaties vermeld. Het project wordt gefinancierd door het Subsidieprogramma Het Nieuw Rijden van Senter Novem.


---



Ingezonden persbericht