Datum: 18 oktober 2007

Actie 'Allemaal een Wereldmaal' groot succes

Dinsdag 16 oktober heeft de landelijke aftrap van de actie 'Allemaal een Wereldmaal' van het World Food Programme (WFP) plaatsgevonden. Het was het startsein van een actie die Nederlanders massaal oproept wereldmalen te koken voor familie, vrienden en kennissen. Hiervoor is het kookboek 'Topkoks voor Thuiskoks' samengesteld. 52 Nationale en internationale topkoks werkten belangeloos mee en stelden een 'werelds' recept samen.

In Eindhoven zette de Nederlandse topkok Alex Verburg een verrassende Italiaanse 'speed-driegangen-lunch' voor de voetballers van PSV op tafel. Hoofdcoach Ronald Koeman nam een exemplaar van het kookboek in ontvangst. Tegelijk met de PSV-lunch, zette de Engelse topkok Jean Beddington in Amsterdam een Indiase kofta voor de Nederlandse musicalsterren van Assepoester op tafel. Ook 'Assepoester Do' ontving een kookboek.

Niet alleen de dagbladen maar ook verschillende televisieprogramma's, zoals De Wereld Draait Door en Club TV en radiozender 3FM schonken ruimschoots aandacht aan het kookboek. Daarnaast besteden maandbladen zoals Elle Eten, Wining and Dining, maar Glossy en Living er aandacht aan.

Het boek kost ¤ 9,95 en is verkrijgbaar bij vele boekhandels en het postkantoor. De opbrengst van het kookboek gaat naar het schoolvoedselprogramma van het WFP in Malawi. Van elk verkocht boek kan een kind uit Malawi drie maanden eten.

Bex*communicatie werkte belangeloos mee aan dit project.