Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten donderdag 18 oktober 2007

Zaanstreek-Waterland, 18-10-2007 o Met: auto met drankrijder te water, stroomstootwapen en hangjongere aangehouden

Auto met drankrijder te water

Landsmeer, woensdag 17 oktober 2007, 20:31 uur.

De politie heeft bloed af laten nemen van een 59-jarige automobilist uit Landsmeer. Na een melding 'auto te water' op de Kanaaldijk troffen agenten de doorweekte man bij zijn te water gereden auto aan. De man sprak warrig en rook sterk naar alcohol. Hij werd met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis gebracht waar door een GGD-arts een bloedproef werd afgenomen. Het rijbewijs van de verdachte werd ingevorderd. Proces-verbaal van het ongeval en drankrijden wordt opgemaakt.

Stroomstootwapen

Wormer, woensdag 17 oktober 2007, 21:53 uur.

De politie heeft tijdens de kermisdienst een 17-jarige jongen uit Wormer op de Rigastraat aangehouden omdat hij een stroomstootwapen bij zich had. Agenten zagen de jongeman een joint rollen en fouilleerden hem vervolgens op drugsbezit. Hierbij kwam het wapen te voorschijn dat in beslag werd genomen. Tijdens de aanhouding bemoeide een grote groep jeugd zich ermee. Een 13-jarige jongen uit Wormerveer werd uit de groep geplukt en aangehouden omdat hij de agenten uitschold. Beide verdachten werden na verhoor in vrijheid gesteld. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Drank en pillen

Edam, woensdag 17 oktober 2007, 23:38 uur.

De politie heeft op de William Pontstraat een 28-jarige inwoner van Den Helder aangehouden als verdachte van rijden onder invloed van alcohol. De man blies een flinke alcoholindicatie en werd meegenomen naar het politiebureau. Daar bleek dat het rijbewijs van de man al eerder was ingevorderd en de ademanalyse gaf aan dat hij bijna twee en een half maal de maximaal toegestane hoeveelheid alcohol op had. Ook had de man negen pillen bij zich. Deze werden voor onderzoek in beslag genomen. Om eventueel gebruik van verdovende middelen te controleren werd van de verdachte door een arts een bloedproef genomen.

Met drank in de berm

Oostzaan, donderdag 18 oktober 2007, 02:36 uur.

Surveillerende agenten zagen op de Rijksweg A8 in de berm een auto staan met daarin een 66-jarige Amsterdammer en een passagier. De bestuurder was door onbekende oorzaak van de weg af geraakt en had in de berm een boom geraakt, een verkeerbord en enkele schrikbordjes omgereden. Een blaastest wees uit dat de man vermoedelijk onder invloed verkeerde. De ademanalyse aan het politiebureau wees uit dat de man ruim twee maal de maximaal toegestane hoeveelheid op had. Proces-verbaal wordt opgemaakt en de verdachte werd na verhoor met een rijverbod van vijf uren in vrijheid gesteld.

Sigaretten gestolen

Purmerend, donderdag 18 oktober 2007, 04:33 uur.

De politie onderzoekt een inbraak in een tabakswinkel aan het Wormerplein waar een grote hoeveelheid sigaretten werd buitgemaakt. Vermoedelijk rond half vijf op donderdagochtend werd een ruit van de voordeur ingeslagen om binnen te komen. Van achter de balie werd een grote hoeveelheid sloffen sigaretten van allerlei merken weggenomen. Het wijkteam Overwhere verzoekt getuigen die nog niet zijn gehoord contact op te nemen via 0900-8844.

Drankrijdsters

Purmerend, 17/18 oktober

Woensdag en donderdag heeft de politie op de Purmersteenweg en de Landauerstraat twee vrouwelijke automobilisten aangehouden die onder invloed van drank verkeerden. Een 21-jarige vrouw uit Purmerend had een alcoholgehalte van 0,82 en moest haar rijbewijs inleveren. (Voor beginnende bestuurders geldt dat het rijbewijs wordt ingevorderd bij een alcoholgehalte van meer dan 0,8 ). De vrouw werd woensdagochtend rond halfdrie aangehouden op de Landauerstraat.

Op de Purmersteenweg werd in de nacht van woensdag op donderdag, om 00:52 uur, een 33-jarige vrouw uit Beverwijk aangehouden. De automobiliste had een alcoholgehalte van 0,7 en kreeg een rijverbod van twee uren een proces-verbaal.

Op de Waterlandlaan heeft de politie woensdagochtend tussen 9 en 10 uur een gordel- en snelheidscontrole gehouden. In totaal zeven bestuurders werden bekeurd. Drie van hen reden sneller dan de toegestane 50 km per uur. De hoogste snelheid bedroeg 82 km per uur. De overige vier boetes waren voor het niet dragen van de gordel.

Tientallen hardrijders

Purmerland, 18 okt, 14:20-16:00 uur

Tijdens een snelheidscontrole in Purmerland (50 km per uur) hielden woensdagmiddag 35 van de ongeveer vierhonderd passanten zich niet aan de snelheidslimiet. De hoogste snelheid bedroeg 76 km per uur.

33 km per uur te hard

Assendelft, 12:00-12:30 uur

Op de Communicatieweg West hebben agenten woensdagmiddag twee hardrijders aan de kant gezet en bekeurd. De twee bestuurders haalden snelheden van 82 en 96 km per uur waar 60 km per uur is toegestaan. De snelheid werd gemeten met behulp van een lasergun.

Rijden met ontzegging

Purmerend, woensdag 17 oktober 2007, 18:11 uur.

Agenten zagen op de Purmersteenweg een man in een bedrijfsauto rijden van wie zij wisten dat de rijbevoegdheid hem door de rechter was ontzegd. De 49-jarige Purmerender werd aangehouden en na verhoor en het in ontvangst nemen van een proces-verbaal in vrijheid gesteld. De bedrijfsauto werd door de chef van de man opgehaald. Op de Laan der Continenten heeft de politie een 27-jarige man uit 's Gravenhage bekeurd omdat hij reed zonder rijbewijs. De man verklaarde dat hij zijn Antilliaanse rijbewijs had ingeleverd maar dat het Nederlands rijbewijs nog niet in zijn bezit was. De man werd na verhoor met een bekeuring heengezonden.

Winkeldief

Zaandam, donderdag 18 oktober 2007, 09:31 uur.

Een 54-jarige man uit Brunssum is door de politie overgenomen van bewakers van een bouwmarkt aan de Symon Spiersweg die hem hadden aangehouden wegens winkeldiefstal. De man zou diverse goederen met een totaalwaarde van bijna 20 euro uit de verpakking hebben gehaald en alleen andere goederen bij de kassa hebben afgerekend. De man heeft de goederen alsnog betaald en kreeg een ontzegging voor de winkel van een jaar. Na het in ontvangst nemen van een boete van 130 euro werd de man in vrijheid gesteld.

Vernielingen

Zaandam, donderdag 18 oktober 2007, 04:07 uur.

De politie heeft een 38-jarige man uit Zaandam aangehouden op het binnenterrein van wooncomplex De Factorij. Er waren diverse vernielingen gepleegd om binnen te komen. Bij een verbroken raam werd het rijbewijs van de verdachte aangetroffen en op de plaats waar de man zat werden glasscherven gevonden. De in kennelijke staat van dronkenschap verkerende verdachte werd ingesloten.

Hangjongere aangehouden

Zaandam, donderdag 18 oktober 2007, 13:11 uur.

De politie heeft een 19-jarige Zaandammer aangehouden als verdachte van een mishandeling die plaatsvond op de Stationsstraat en in een apotheek aldaar. Een 40-jarige man uit Heerhugowaard liep langs een groepje hangjongeren waarbij een woordenwisseling ontstaat met de Zaandammer. Dit liep uit in een handgemeen waarbij over en weer klappen zouden zijn gevallen. De aangever liep de apotheek binnen, gevolgd door de jongere man die hem daar een schouderduw en een kopstoot zou hebben gegeven. De ambulancemedewerkers hebben de man uit Heerhugowaard, die vermoedelijk een gebroken jukbeen had, meegenomen naar het ziekenhuis. De Zaandammer werd ingesloten.

Laatst gewijzigd 18-10-2007 16:23 | © Politie Zaanstreek-Waterland |