Gemeente Alkmaar

Alkmaar, 18 oktober 2007

Tijdelijk parkeerterrein op Schelphoek open

Vanaf donderdag 18 oktober is het mogelijk om op Schelphoek te parkeren op een nieuw, tijdelijk parkeerterrein. Hoewel de parkeermeters pas in de loop van november geplaatst worden, is het terrein nu al opengesteld. Tot de meters er staan kunnen zo'n 80 auto's gratis gebruik maken van het terrein tussen het Wolfspad en de Zoutziederij aan de Korte Vondelstraat.

De gemeenteraad heeft op 7 juni dit jaar een motie aangenomen waarin zij het college verzoekt zo spoedig mogelijk een substantieel aantal tijdelijke parkeerplaatsen aan te leggen in of bij de Schelphoek. Het college heeft gehoor gegeven aan deze oproep en de Eendragt, de eigenaar van het terrein, bereid gevonden om tijdelijk circa 80 parkeervakken aan te leggen. Het terrein is vanaf donderdag 18 oktober opengesteld voor parkeerders.

Betaald parkeren
In eerste instantie kunnen automobilisten hun auto gratis parkeren. In de loop van november worden er parkeermeters geplaatst. Vanaf dan geldt er het betaald parkeren. Betaald parkeren geldt van maandag tot en met zaterdag van 9.00 tot 20.00 uur, op koopavond binnenstad (donderdag) is dat tot 21.00 uur en op vastgestelde koopzondagen van 12.00 tot 17.00 uur. De tarieven: ¤ 1,30 per uur, maximaal ¤ 2,60 per dag. Buiten deze uren kan er gratis worden geparkeerd.

Vergunninghouders
Parkeervergunninghouders mogen 's avonds eerder gratis parkeren dan niet-vergunninghouders. Zij mogen ook na 18.00 uur gratis parkeren met hun parkeervergunning, behalve op koopavond (donderdag). De parkeerplaatsen zijn hierdoor op koopavond ook beschikbaar voor bezoekers aan de winkels in de binnenstad. Op vastgestelde koopzondagen en incidentele extra koopavonden rond de feestdagen anders dan op een donderdag mogen vergunninghouders ook gratis parkeren op Schelphoek.

Het parkeerterrein blijft totdat de Eendragt het terrein nodig heeft voor de bouw van een appartementencomplex. Dit is naar verwachting eind augustus 2008.

Meer informatie: afdeling Communicatie, Bregje van der Steeg, tel. (072) 548 89 34.