Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Arnhem, 18 oktober 2007

Burgemeester de Graaf start spreukenbordenactie in Nijmegen

en deelt gratis bomen en struiken uit.

Stichting Geldersch Landschap en Geldersche Kasteelen is in Nijmegen gestart met een spreukenbordenactie van bekende Gelderlanders om donateurs te werven en bekendheid te geven aan haar doelstelling: bescherming en ontwikkeling van natuur en cultuur in Gelderland.

In het kader van deze spreukenbordenactie hebben burgemeester Thom de Graaf, directeur Geldersch Landschap en Geldersche Kasteelen Janine Pijl, oud minister-president de heer Dries van Agt, schrijver Jan Siebelink, kunstenaar Klaas Gubbels, voetbaltrainer Edward Sturing en de Nijmeegse sportheld Perry Ubeda hun eigen spreuken onthuld. Zij hebben hun spreuk persoonlijk toegelicht en de band met Nijmegen en het Gelders landschap onderstreept.

De spreukenborden van de bekende Gelderlanders waaronder ook Prof. Mr. Pieter van Vollenhoven, Jan Terlouw, Jan Rietman, Guus Hiddink, Bennie Jolink en vele anderen, verschijnen in de voortuinen van de begunstigers in Nijmegen en omstreken. De actie loopt tot eind december.

Gratis bomen en struiken voor Begunstigerbos
Op de Gedeputeerdeplaats van het Stadhuis in Nijmegen stonden ruim 500 vruchtdragende bomen en struiken klaar om deze gratis aan de inwoners van Nijmegen uit te reiken. Deze bomen- en struikenactie is de opmaat voor een nieuw aan te leggen 'Begunstigerbos' in 2008, nabij het verkeersknooppunt Ewijk. Honderden inwoners van Nijmegen hebben gretig gebruik gemaakt van deze ludieke actie.

Nieuwe begunstigers nodig
Het Geldersch Landschap en Geldersche Kasteelen heeft nieuwe begunstigers nodig om haar werk goed te kunnen blijven doen. Half november start de telefonische wervingsactie. Voor meer informatie kunt u het hoofdkantoor bellen: 026-355 25 55 of de website bezoeken: www.mooigelderland.nl

Einde bericht

Fotobijschriften:

- Burgemeester Thom de Graaf, directeur van het Geldersch Landschap en Geldersche Kasteelen Janine Pijl, oud minister-president de heer Dries van Agt, schrijver Jan Siebelink, kunstenaar Klaas Gubbels, voetbaltrainer Edward Sturing en de Nijmeegse sportheld Perry Ubeda onthullen hun persoonlijke spreukenbord.


- Burgemeester de Graaf reikt de eerste Gelderse Roos uit aan een jonge inwoonster van Nijmegen.


- Oud minister-president de heer Dries van Agt vertelt hoe hij zijn spreuk heeft bedoeld.


- Burgemeester de Graaf trots op zijn spreuk voor het Geldersch Landschap en Geldersche Kasteelen.

Geldersch Landschap en Geldersche Kasteelen beheren natuurterreinen, kastelen en landgoederen. We willen de karakteristieke rijkdom van Gelderland behouden en beschermen zodat iedereen er nu en in de toekomst van kan genieten. De brede steun van begunstigers, vrijwilligers, bedrijven, fondsen, overheid en de Nationale Postcode Loterij maakt het mogelijk dat wij ons werk kunnen doen.