Gemeente Valkenburg aan de Geul

Persberichten > 18-10-2007

Valkenburg aan de Geul, 18 oktober 2007

Motie aanpassing belijning Broekhem Zuid

Geachte leden van de Raad,

Op 17 september 2007 is door Uw Raad een motie vastgesteld inzake het verwijderen van belijning in de woonwijk Broekhem Zuid.

Aangezien ik bij de besluitvorming om belijning aan te brengen in de woonwijk Broekhem Zuid tegenstander was van het aanbrengen van belijning, zou U in beginsel van mij kunnen verwachten dat ik Uw motie zonder meer zou uitvoeren.
Hiertoe ben ik overigens ook bereid. Indien Uw Raad persisteert bij het per omgaande laten uitvoeren van de motie, zal de belijning zonder meer worden verwijderd. Geen discussie is dat Uw Raad het hoogste orgaan is, hetgeen ik zonder meer respecteer.

Ondanks vorenstaande meen ik toch een argument te hebben, dat ik aan Uw Raad wil voorleggen voordat ik daadwerkelijk tot uitvoering van de motie overga. Een argument dat dusdanig steekhoudend is, dat het op z'n minst wel eens zou kunnen leiden tot een herafweging van het moment waarop de motie tot uitvoering wordt gebracht. Daar komt bij dat op een ander moment (na evaluatie) een andere meer omvattende consequentie wel eens zou kunnen zijn, dat Uw Raad besluit tot een totale herafweging van de motie.

Het argument dat ik Uw Raad in overweging wil geven is het volgende. Ik heb op 6 juni 2007 een gesprek gehad met vertegenwoordigers van het Platform Broekhem. In dat gesprek is het al dan niet weghalen van de belijning (kruizen) uitvoerig aan de orde geweest. Hierbij is afgesproken dat het al dan niet weghalen van de belijning zou worden betrokken bij de evaluatie van het parkeerbeleidsplan. Bij de evaluatie zouden onder andere de kosten van het weghalen van de belijning in kaart worden gebracht alsmede de argumenten van de voor- en tegenstanders. Op basis hiervan zou aan Uw Raad een advies worden voorgelegd. Door vóór de evaluatie al tegemoet te komen aan de wensen van de tegenstanders van de belijning, worden de argumenten van de voorstanders zonder meer genegeerd. Dat dit zonder meer vragen zal oproepen over de zinvolheid van de evaluatie, behoeft mijns inziens geen betoog.

Kortom, bij deze meen ik Uw Raad in overweging te moeten geven alsnog te besluiten om de motie niet per omgaande te laten uitvoeren, maar het al dan niet uitvoeren te betrekken bij de evaluatie. Aangezien de motie is geagendeerd voor de raadsvergadering van 29 oktober a.s., verneem ik in die vergadering graag Uw standpunt.

Met vriendelijke groet,

J. Kleijnen
Portefeuillehouder SOB