Ingezonden persbericht


Fluke Networks Press Release

----------
Nieuwe MetroScope(TM)-testset voor analyse van Carrier Ethernet-services levert kostenbesparingen op voor serviceproviders die gedifferentieerde services implementeren

Draagbare testset voor analyse en probleemoplossing met unieke LinkReflector remote tester helpt serviceproviders om CAPEX-kosten te verminderen en biedt besparingen tot 40 % ten opzichte van oplossingen van derden

EVERETT, Washington, Verenigde Staten - Fluke Networks, leverancier van bekroonde Network SuperVision(TM)-oplossingen voor het testen, controleren en analyseren van bedrijfsnetwerken en telecomnetwerken, maakt de beschikbaarheid bekend van de MetroScope(TM) Service Provider Assistant. Deze nieuwe draagbare testset voor het analyseren en troubleshooten van Carrier Ethernet-services levert kostenbesparingen op tot 40 % voor serviceproviders die Carrier Ethernet-services implementeren. De kostenbesparingen met de MetroScope zijn te danken aan de LinkReflector, een unieke, kosteneffectieve remote tester met Gigabit-ondersteuning die end-to-end RFC 2544-tests, jittermetingen en BERT-tests (bit-error-rate) mogelijk maakt, zonder dat een tweede MetroScope aan de andere kant van de verbinding hoeft te worden gebruikt.

Nieuwe remote tester biedt nieuwe testmogelijkheden

Fluke Networks biedt in combinatie met de MetroScope als eerste in de industrie een kosteneffectieve remote tester met Gigabit-ondersteuning, de LinkReflector, die serviceproviders in staat stelt vanaf één kant van een verbinding complete SLA-tests uit te voeren met volledige controle over de tests. Dit biedt serviceproviders een waaier aan nieuwe testmogelijkheden. Serviceproviders kunnen bijvoorbeeld op meerdere remote sites met complexe netwerken LinkReflectors installeren, die slechts een fractie kosten van bestaande oplossingen. Ze kunnen ook permanent aangesloten LinkReflectors installeren bij klanten of op POP's (points of presence), zodat ze op elk willekeurig moment kunnen testen. Bovendien kunnen serviceproviders de MetroScope als centrale testset gebruiken en technici in het veld uitrusten met LinkReflectors. Daar komt nog bij dat de LinkReflector gebruikers niet alleen in staat stelt om verbindingen te kwalificeren, de tool biedt ook krachtige functionaliteit om problemen met Ethernet-verbindingen op te lossen. Al deze nieuwe testmogelijkheden dragen bij tot betere testresultaten en verminderen tegelijkertijd de kosten.

"Fluke Networks helpt serviceproviders om twee belangrijke bedrijfsdoelstellingen te realiseren: oudere services migreren naar services van de volgende generatie en oplossingen gebruiken die de productiviteit verbeteren en de operationele kosten verminderen", zegt Ed Sztuka, vice-president van de Communication Service Providers-afdeling van Fluke Networks. "En dit dankzij de MetroScope."

De MetroScope stelt serviceproviders in staat aangepaste tests te definiëren om te bewijzen dat de performance van hun nieuwe, gedifferentieerde services voldoet aan de Service Level Agreements (SLA's). De MetroScope biedt tests die in overeenstemming zijn met de teststandaarden, waaronder RFC 2544-tests. Door serviceproviders een kosteneffectieve oplossing te bieden om SLA's te verifiëren en tests uit te voeren in overeenstemming met de standaarden, biedt de MetroScope het hoofd aan twee van de belangrijkste uitdagingen waarmee serviceproviders worden geconfronteerd bij de implementatie van Carrier Ethernet-services.

Testexpertise op netwerkgebied toegepast op Carrier Ethernet

Met de MetroScope heeft Fluke Networks zijn jarenlange IP-expertise optimaal benut om een testset te ontwikkelen waarmee diepgaande IP-tests kunnen worden uitgevoerd. De MetroScope biedt onder meer mogelijkheden voor monitoring van het netwerkverkeer, discoveryfunctionaliteit voor automatische identificatie van VLAN's, functionaliteit voor VLAN-monitoring, SNMP-monitoringmogelijkheden en TraceSwitch Route(TM). Dankzij de uiterst nauwkeurige jittermetingen kunnen serviceproviders bovendien Ethernet-verbindingen certificeren voor VoIP- en IPTV-services.

De MetroScope is gemakkelijk te dragen in één hand, maar kan ook via een webbrowser op afstand worden bediend. Op die manier kan een technicus bij een klant op afstand overleggen met off-site experts van de serviceprovider om zo complexe problemen op te lossen. Niet alleen wordt hierdoor op reiskosten bespaard, doordat experts niet naar de remote site hoeven te gaan, het zorgt er ook voor dat problemen van klanten sneller worden opgelost.

Beschikbaarheid van het product

De nieuwe MetroScope Service Provider Assistant is onmiddellijk beschikbaar via de verkoopkanalen van Fluke Networks voor oplossingen voor serviceproviders. Meer informatie vindt u op www.flukenetworks.com/metroscope.

Informatie over Fluke Networks

Fluke Networks levert innovatieve oplossingen voor het installeren, certificeren, testen, controleren en analyseren van kopernetwerken, glasvezelnetwerken en draadloze netwerken voor bedrijven en telecomproviders. Dankzij de veelomvattende Network SuperVision(TM) Solutions-lijn van het bedrijf krijgen netwerkinstallateurs, eigenaren en beheerders meer inzicht in het netwerk, waarbij snelheid, nauwkeurigheid en gebruiksgemak worden gecombineerd om de netwerkperformance te optimaliseren. Het hoofdkantoor van Fluke Networks bevindt zich in Everett (Washington) en zijn producten zijn leverbaar in meer dan 50 landen. Voor meer informatie bezoekt u de website van Fluke Networks op www.flukenetworks.com, of belt u ons op
+31 (0) 20-7132984 (Nederland) of +32 (0) 2-402-2113 (België).

----------

Voor meer informatie of hoge resolutie fotomateriaal neemt u contact op met:

Fluke Networks: Perscontacten

Joost Meeuwis Carl Mills / Inge Noijen

EMEA Channel Marketing Manager +31(0)40-2110110

Fluke Networks +31(0)40-2651020


+31(0)40-2366088 <:blocked::mailto:carl>Carl@mills-advertising.com / <:blocked::mailto:inge>inge@mills-advertising.com

joost.meeuwis@flukenetworks.com <:blocked::http:/>www.mills-advertising.com

Mills, Hughes & Partners
Tel: +31 - 40 - 2110110
Fax: + 31 - 40 - 2651020
Po Box 6310

5600 HH Eindhoven, The Netherlands
www.mills-advertising.com