Ingezonden persbericht


Persbericht

Plaats: Amersfoort

Datum: 17 oktober 2007

033 Sugar Party: Nederlands grootste gratis suikerfeest ooit, in Amersfoort!

Douzi, Cheb Karim, Said Mariwari, Ramy, DJ Ahmed: dat zijn namen van de bekende Marokkaanse artiesten die donderdag 18 oktober 2007 van 19.00 uur tot 24.00 uur voor 1300 personen komen optreden in Stadshal de Flint (Amersfoort).Gratis! Daarmee is 033 Sugar Party het grootste gratis suikerfeest dat ooit in Nederland georganiseerd is.

Amersfoort is de stad met de meeste jongerenoverlast van heel Nederland, aldus onderzoeken. Amersfoort is ook de 2e jongste stad van Nederland, met meer dan 17.500 inwoners jonger dan 24 jaar. Ongeveer de helft van deze jongeren heeft een niet-westerse achtergrond. Bovendien is Amersfoort een stad zonder discotheek, en zeer beperkte uitgaansgelegenheden die toegankelijk zijn voor of aansluiting vinden bij met name allochtone jongeren. Young Vision wil daar wat aan doen! De multiculturele jongerenorganisatie heeft zich tot doel gesteld zich in te zetten om Amersfoort een betere leefomgeving te maken voor jong en oud, door jongeren een stem te geven en zelf activiteiten te laten organiseren. De jongerendebatten, de jongerenprijs en het filmproject "Is normaal, toch?!" zijn daar voorbeelden van. Tijdens de Ramadan van dit jaar heeft Young Vision al van zich laten spreken door de Interculturele Jongeren Conferentie en 033 Ewa Matie (in samenwerking met SWA) te organiseren, waarbij minister Rouvoet op bezoek kwam. Ter afsluiting van de Ramadan organiseert Young Vision 033 Sugar Party: het grootste gratis suikerfeest van Nederland ooit, in Amersfoort. Want het is tijd om te laten zien dat jongeren - ongeacht afkomst of religie - belangrijk zijn voor de stad Amersfoort, omdat ze de toekomst zijn. En Young Vision wil laten zien dat alle jongeren een positieve bijdrage kunnen leveren aan de maatschappij!

033 Sugar Party zal, naast spetterende optredens van de bekende artiesten zoals Douzi, Cheb Karim, Mariwari en Ramy, het podium zijn voor lokale artiesten uit Amsterdam en Amersfoort (o.a. Kami-Kazi, Multi-C, DJ Kargin), en de première van de internationale girlsgroup MaxDaWaxx. Bovendien vindt de release plaats van de DVD "Is normaal, toch!", en worden de resultaten van de Interculturele Jongeren Conferentie gepresenteerd. Young Vision organiseert 033 Sugar Party in samenwerking met het Ramadan Festival 2007 en 24-Karaat, mede dankzij gemeente Amersfoort en Youth in Action.

033 Sugar Party
Locatie: stadshal De Flint, Amersfoort
Datum: donderdag 18 oktober 2007

Tijd: van 19.00 uur tot 24.00 uur

Entree: gratis!

Informatie voor de redactie:

U bent van harte welkom bij het evenement.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ludo Keizer( 06 18142490 / ludokeizer@gmail.com). Zie ook www.youngvision.nl en www.ramadanfestival.nl.

033 Sugar Party
donderdag 18 oktober 2007, Stadshal De Flint (Amersfoort)

Entree: gratis!!

Programma (voorlopig):

Features: DVD release "Is normaal, toch?!"

19.00 uur: voorprogramma

21.00 uur: begin hoofdprogramma
- Douzi (rai)

- Cheb Karim (rai/chaabi)

- Ramy (charki/reggeda/chaabi)


- Said Mariwari (raffia)


- DJ Ahmet (r&b/hiphop)

Alles wordt live gespeeld met band!!!!!!!!!!!!

lokale artiesten:

- MaxDaWaxx (première)

- Multi-C

- Bc Rash, GNS & Co-E

- Kami-Kazi

- Kingpin

- DJ Kargin

24.00 uur: eind

Young Vision organiseert 033 Sugar Party in samenwerking met 24 Karaat, en het Ramadan Festival. 033 Sugar Party is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Amersfoort en Youth in Action.


---- --