Financial Risk Manager (FRM(R)) programma bereikt nieuwe mijlpaal

18/10/2007 21:54



PR Newswire



NEW YORK en LONDEN, October 18 /PRNewswire/ --

- Een record groei met dubbele cijfers bevestigt wereldwijde erkenning en acceptatie van FRM certificaat

De Global Association of Risk Professionals (GARP: www.garp.org) maakte vandaag bekend dat het Financial Risk Manager (FRM(R)) programma in 2007 een nooit eerder vertoond hoog aantal inschrijvingen van kandidaten kent, te weten 10.135. Dat betekent een toename met 25% in vergelijking met de 8.077 inschrijvingen in 2006.

"Met de toenemende complexiteit van financiële instrumenten en handelsstrategieën, groeit de vraag naar vaardigheden op het gebied van risicomanagement razendsnel. Het geeft GARP en het FRM comité enorm veel voldoening dat het FRM examen door zoveel personen is gekozen om hun vaardigheden in de praktijk van risicomanagement, de concepten en de theorieën te demonstreren", aldus Dr. Rene Stulz, voorzitter van het FRM comité en lid van de raad van vertrouwensmannen van GARP. "Ze begrijpen dat het FRM comité een hoge standaard voert en dat ze er op professioneel gebied voor worden beloond als ze aan die standaard kunnen voldoen."

Omdat er veel vraag naar is wint het FRM certificaat jaarlijks aan momentum. Sterker nog, het FRM programma heeft gedurende de laatste 6 jaar een samengestelde jaarlijkse groei gekend van 22%. Dat is hoger dan elk ander financieel certificatie programma ooit in 6 jaar heeft laten zien. Het FRM examen werd in 1997 voor het eerst gehouden; er waren destijds 108 inschrijvingen en 7 examenlocaties. Nu hebben zich voor het FRM examen, dat op 17 november van dit jaar zal worden gehouden, 10.135 kandidaten ingeschreven op 73 verschillende examenlocaties.

Het FRM programma heeft tevens bemerkt dat een toenemend aantal werkgevers zijn werknemers aanspoort om het FRM certificaat te behalen en het nu verplicht stellen voor leidinggevende managers. Ondernemingen en organisaties met 5 of meer FRM gediplomeerden groeide van slechts 105 in 2003 tot 335 in 2007.

"Het FRM certificaat bewijst jaar na jaar dat het een waardevolle kwalificatie is voor werkgevers bij commerciële banken en investeringsbanken, assurantiefirma's, makelaars, corporaties, adviesbedrijven, aandelenbeheer firma's, regelgevende instanties, academische instituten, bedrijfsaccountants en softwareverkopers over de gehele wereld," aldus Richard Apostolik, president en CEO van GARP. "Gebaseerd op zijn groei, blijkt een FRM certificaat tegenwoordig voor een gewone financiële risicomanager noodzakelijk om op een objectieve manier zijn of haar competentie op het gebied van financieel risicomanagement te demonstreren. We zien steeds meer dat gevestigde firma's zoals KPMG, Morgan Stanley, Genworth Financial en NY Life, van hun managers in leidinggevende posities een FRM verlangen."

Over GARP
De Global Association of Risk Professionals (GARP) is een onafhankelijke non-profit associatie van meer dan 67.000 werkers in risicomanagement en onderzoekers op dat gebied. Zij vertegenwoordigen banken,
investeringsmanagement firma's gouvernementele instanties, regelgevende instanties, academische instituties en corporaties in meer dan 167 landen over de gehele wereld. Het is tevens verantwoordelijk voor het Financial Risk Manager (FRM(R)) examen, 's werelds belangrijkste certificaat voor de financiële risico professional. Het is GARPs missie om de leidende professionele associatie voor risicomanagers te zijn, geleid door zijn leden, is het er voor zijn leden en is gericht op de verbetering van het vak risicomanager door middel van opleiding, training en de wereldwijde promotie van haar beste werk. www.garp.org.

Als u hierover meer informatie wilt, of een gesprek wil, belt u dan met Greg Winsper op +1-201-719-7240 of E-mail Greg, greg.winsper@garp.com

Contact: Greg Winsper
Global Association of Risk Professionals
111 Town Square Place
Suite 1215
Jersey City, NJ 07310
Tel +1-201-719-7240
Fax +1-201-222-5022
E-mail: greg.winsper@garp.com

Website: http://www.garp.com

Greg Winsper van Global Association of Risk Professionals, +1-201-719-7240, of fax, +1-201-222-5022, greg.winsper@garp.com