Politie Kennemerland

Nieuwsberichten 18 oktober 2007

Regio Kennemerland, 18-10-2007

Politie vordert rijbewijs in van beschonken man

HEEMSTEDE, 18 oktober - Tijdens het surveilleren op de Zandvoortselaan zagen politieagenten omstreeks 04.45 uur een automobilist door rood licht rijden. Hierbij veroorzaakte hij bijna een aanrijding met twee fietsers. Vervolgens reed de man de Adriaan Pauwlaan in, waar hij zijn autoband lek reed door tegen een stoeprand aan te rijden. Even verderop in de straat raakte hij een geparkeerde auto. Politieagenten hebben de man, een 24-jarige Heemstedenaar, aangehouden. Bij controle bleek dat de man onder invloed van alcohol was, hij blies 1,40 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Verkeersongeval met letsel

VELSERBROEK, 17 oktober - Politieagenten behandelden omstreeks 12.35 uur een ongeval op de kruising Platbodem/Schokker. Een 12-jarige jongen uit Velserbroek wilde op zijn fiets de kruising oversteken en gaf daarbij geen voorrang aan de auto van een 39-jarige plaatsgenote, waarna een aanrijding ontstond. Hij is naar het ziekenhuis vervoerd, waar bleek dat hij zijn scheenbeen had gebroken. De politie stelt een onderzoek in.

Drie mannen aangehouden voor geweld

HAARLEM, 17 oktober - Omstreeks 21.50 uur meldde een 17-jarige Haarlemmer zich aan het politiebureau en vertelde dat hij zojuist was mishandeld en bedreigd door een man. Hij had klappen in zijn gezicht gekregen en daarbij licht letsel opgelopen. Een getuige had gezien dat de man mogelijk een vuurwapen bij zich had. Even later heeft de politie op de Gedempte Oostersingelgracht drie verdachten, waaronder de man die de mishandeling heeft gepleegd, aangehouden in een auto. Het gaat om drie Haarlemmers van 23, 24 en 25 jaar. Er is geen vuurwapen aangetroffen. De politie stelt een onderzoek in.

Bromfietser bekeurd

BENTVELD, 17 oktober - Politieagenten zagen omstreeks 15.45 uur op de Zandvoortselaan een jongen zonder helm op zijn bromfiets rijden. Daarnaast was de bromfiets niet voorzien van een kentekenplaat. Toen de jongen de agenten zag, ging hij er snel vandoor. Na een korte achtervolging konden agenten de bromfietser, een 17-jarige Alkmaarder, aanhouden. Tegen de jongen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Verkeersongeval met letsel

BOESINGHELIEDE, 18 oktober - Politieagenten behandelden omstreeks 08.25 uur een ongeval op de Schipholweg. Een 38-jarige automobilist uit Vogelenzang reed op de Schipholweg. Toen hij een andere auto wilde inhalen, belandde hij in de berm. Hierdoor kwam zijn auto via een bossage tegen de auto van een 40-jarige Hoofddorper aan, die op een naastgelegen ventweg reed. De auto van de man uit Vogelenzang sloeg over de kop en kwam tot stilstand tegen een lantaarnpaal. De man is met letsel aan zijn hoofd overgebracht naar het ziekenhuis. De politie stelt een onderzoek in.

Aanhoudingen huiselijk geweld

HAARLEM, 17 oktober - Politieagenten hebben omstreeks 13.55 uur een 44-jarige Haarlemmer aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort daarvoor zijn vriendin te hebben mishandeld. Zij heeft letsel aan gezicht, hals, schouders, heupen en borstkas. Zij is ter plekke door ambulancepersoneel behandeld. De man is ingesloten voor nader onderzoek.

HOOFDDORP, 17 oktober - Politieagenten hebben omstreeks 17.15 uur een 30-jarige Hoofddorper aangehouden. Hij wordt ervan verdacht kort daarvoor zijn moeder te hebben mishandeld. De vrouw werd geschopt en geslagen. De man is ingesloten voor nader onderzoek.

Vader en zoon aangehouden na mishandeling parkeercontroleur

HAARLEM, 17 oktober - Politieagenten hebben omstreeks 17.10 uur op het Frans Halsplein twee Haarlemmers van 20 en 50 jaar aangehouden. Het betreft vader en zoon. Zij worden ervan verdacht kort daarvoor een parkeercontroleur te hebben mishandeld omdat de dochter uit het gezin een bekeuring had gekregen. De politie stelt een onderzoek in.

Getuigen gezocht overval

HAARLEM, 17 oktober - Omstreeks 19.45 uur heeft in een woning in de Magdalenastraat een gewapende overval plaatsgevonden. Daarbij is een 21-jarige Haarlemse licht gewond geraakt. Drie mannen drongen de woning binnen en eisten geld. Er is een signalement bekend: 3 mannen van noordafrikaanse afkomst. Leeftijd: tussen de 17 en 24 jaar oud. Allen donker gekleed. Ze droegen alle drie een bivakmuts. Een van de mannen droeg een lichtkleurige broek. Uit onderzoek is gebleken dat de mannen zich geruime tijd in de omgeving van de woning hebben bevonden. Mogelijk zijn zij gezien door getuigen.

De politie is naar mensen die getuigen zijn geweest van de overval of anderszins informatie hebben, die de politie in deze zaak kan helpen. Zij kunnen contact opnemen met de politie in Haarlem via 0900 - 88 44.

Getuigenoproep na luchtbuks-schietincident

BADHOEVEDORP- 14 oktober. Een 13-jarige inwoner van Badhoevedorp raakte rond 16.30 uur lichtgewond toen hij door een onbekend gebleven persoon met een luchtbuks in zijn been werd geschoten. De jongen was op het spelveldje op de kruising 's Gravesandestraat/Pascalstraat aan het voetballen toen hij plotseling knallen hoorde en pijn in zijn been voelde. Een groepje jongens, wat bij het speelveldje stond, rende weg. De jongen bleek door twee kogeltjes geraakt te zijn en heeft zich onder doktersbehandeling moeten stellen. De politie is een onderzoek gestart.

Er is een summier signalement bekend:

3 a 4 blanke jongens, waarvan één gekleed in een wit joggingpak. Eén had blonde krullen en droeg een zwart jack, een andere jongen had bruin, sluik haar. Eén van de jongens had een scooter bij zich.

De politie is op zoek naar deze jongens en is op zoek naar mensen die getuige zijn geweest van het incident of anderszins informatie hebben, die de politie kan helpen in deze zaak. Zij kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844.

Controles Vreemdelingenpolitie

KENNEMERLAND - 18 september. De Vreemdelingenpolitie heeft de afgelopen dagen samen met de Arbeidsinspectie en de Belastingdienst diverse bedrijven in Schiphol-Rijk, Haarlem, IJmuiden en Hoofddorp gecontroleerd op de Wet Arbeid Vreemdelingen. Bij bijna alle adressen bleek alles in orde.

HOOFDDORP - Bij een bedrijf in Hoofddorp werd een 39-jarige Chinese vrouw staande gehouden: zij kon geen identiteitsgegevens overhandigen. Na onderzoek kwam naar voren dat de vrouw illegaal in Nederland verbleef en zij is overgedragen aan de Dienst Terugkeer en Vertrek.

HAARLEM - In Haarlem werd een 29-jarige vrouw staandegehouden, nadat bleek dat zij illegaal in Nederland verbleef. De vrouw werd overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie die haar in bewaring stelde. De vrouw zal worden overgedragen aan de Dienst Terugkeer en Vertrek.

De Vreemdelingenpolitie Kennemerland controleert regelmatig bedrijven op de Wet Arbeid Vreemdelingen. Tegen deze bedrijven wordt proces verbaal opgemaakt, als zij buitenlanders te werk stellen, die niet gerechtigd zijn om arbeid te verrichten in Nederland. Dit proces verbaal wordt opgemaakt voor de Arbeidsinspectie en de boetes voor deze overtredingen kunnen oplopen van

4.000,-- (eenmanszaken en particulieren) tot 8.000,-- (overige bedrijven) per aangetroffen illegale werknemer.

Illegale man aangehouden

HOOFDDORP - 17 oktober. In Hoofddorp heeft de politie een 36-jarige Nigeriaan aangehouden die illegaal in ons land verbleef. De man stond gesignaleerd als ongewenst vreemdeling. De man is overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie, die de man in bewaring heeft gesteld voor nader onderzoek.