Hulpverlening Gelderland Midden

Vreemde lucht bij supermarkt

DIEREN - Donderdagochtend 18 oktober kwam om 07.15 uur bij de regionale alarmcentrale een melding binnen dat er een vreemde lucht was aangetroffen in een supermarkt van Albert Heijn op het Callunaplein in Dieren. Uit onderzoek is gebleken dat het hier gaat om benzinedampen. Drie medewerkers die op donderdagochtend aan het werk waren, hadden hoofdpijnklachten en waren misselijk. Na medisch onderzoek door ambulancepersoneel, konden deze mensen naar huis. De overige personeelsleden van Albert Heijn werden opgevangen in de Brandweergarage in Dieren. In de loop van de dag zijn de drie betrokken medewerkers samen met twee brandweermensen die ook klachten hadden, uit voorzorg, onderzocht in het ziekenhuis, zij bleken klachten vrij te zijn.

Supermarkt Albert Heijn werd, na de melding direct door de brandweer afgesloten waarna onmiddellijk werd gestart met het verrichten van metingen. Ook de VROM en de Voedsel en Waren Autoriteit hebben onderzoeken verricht. Het bleek om benzinedamp te gaan, die veroorzaakt werd door bromfietsen die in bergingsboxen aan de achterzijde van het winkelpand gestald waren. Vannacht is de winkelruimte geventileerd met drie grote ventilatoren. Vrijdagmorgen rond 09.00 uur zijn opnieuw metingen gedaan om er zeker van te zijn dat de lucht helemaal uit de winkel is. Momenteel zijn medewerkers van de Albert Heijn en een opruimbedrijf bezig om alle etenswaren in grote containers weg te gooien. Er worden vandaag nog nieuwe goederen geleverd. Naar alle waarschijnlijkheid gaat de Albert Heijn aan het einde van de middag weer open.

Heeft u vragen met betrekking tot voedingswaren, openingstijden e.d.? Dan kunt u bellen met de afdeling Voorlichting van de Albert Heijn in Zaandam. Het telefoonnummer is (075) 65 95 050.