Ingezonden persbericht

PERSBERICHT - MELKWEG AMSTERDAM

Nouvelle Vague
@ Amsterdam Dance Event

New wave goes bossanova

Melkweg, The MAX ( donderdag 18 oktober ( 20.30 uur ( E 19,00+lidm.

De Fransman Marc Colin weet middels zijn project Nouvelle Vague de beste new wave klassiekers in een nieuw Caraïbisch bossanova jazz jasje te gieten. De tweede plaat 'Bande à Part' staat weer vol met Blondie-, Bauhaus-, New Order- en andere new wave-hits die door bevallige zangeressen bijna onherkenbaar zwoel, loungy en luchtig gezongen een tweede leven tegemoet gaan. Sfeervol, sensueel, breekbaar, vervreemdend en melancholisch zijn de sleutelwoorden. Dus trek je zomerse kleding aan, verwijder die zwarte mascara en swing op de klassiekers van je vroegere helden op 18 oktober in de Melkweg tijdens Amsterdam Dance Event.

Colin speelde eind jaren '80 nog in bandjes met Alex Gopher en de heren van Air. Momenteel vormt hij samen met Ivan Smagghe van Blackstrobe het electroduo Volga Select. Met Nouvelle Vague richtte hij zich samen met Olivier Libaux op new wave en punk klassiekers, waarin de kunstzinnigheid van de Franse jaren Ž60 cinema een grote rol speelt. De liedjes worden met sensueel Frans accent gezongen door bevallige nachtclubzangeressen en worden door Colin op bijna cineastische wijze van sfeergeluiden voorzien.

Waar het eerste titelloze album nog op de Franse tour ging, is ŽBande à PartŽ meer geïnspireerd door Caraïbische muziek. Colin trekt ook dit keer weer een waaier aan zonnige stijlen open, zoals ska/rocksteady, reggae, calypso, salsa en zelfs Haïtiaanse voodoo. Wie had gedacht dat Blondies 'Heart of Glass' ooit nog eens, vertolkt door een Jamaicaan op akoestische gitaar, palmboom- en zomerbriesachtige associaties zou oproepen? De in de new wave gangbare zwarte kledingstijl lijkt plotsklaps nogal misplaatst bij deze vrolijk melancholische en lichtvoetig contrasterende versies van de originele klassiekers.

Amsterdam Dance Event
Voor het twaalfde jaar op rij vindt van18 tot en met 20 oktober het Amsterdam Dance Event plaats. In 1995 ontstaan als conferentie voor de opkomende dance industrie, is het ADE inmiddels uitgegroeid tot dé internationale meeting voor de dancewereld. Naast een conferentie is het ook een groot festival, met meer dan 500 artiesten verspreid over ruim 30 locaties gedurende de drie dagen van het evenement.
De Melkweg is de volle drie dagen van het ADE 2007 geopend. Naast Dave Clarke en consorten treden onder andere Nouvelle Vague en Mr. Oizo op. Het volledige programma wordt binnen enkele weken bekend gemaakt op www.amsterdam-dance-event.nl en www.melkweg.nl.