Gemeente Son en Breugel



Inwoners die aan het woononderzoek hebben meegewerkt:Hartelijk bedankt!

De Seniorenraad en wethouder Marina Starmans namens de gemeente Son en Breugel bedanken iedereen van harte, die de moeite heeft genomen de vragenlijst in te vullen en terug te sturen.

---

De gemeente Son en Breugel voert momenteel het 'Onderzoek naar wonen onder ouderen en mensen met een beperking in de gemeente Son en Breugel' uit. Ouderenproof heeft hiertoe het initiatief genomen. Medio september hebben alle inwoners van 55 jaar en ouder en alle inwoners die een gemeentelijke voorziening hebben, zoals een scootmobiel of een woningaanpassing een vragenlijst ontvangen.

Response 66%
Inwoners konden deze vragenlijst tot 1 oktober terugzenden. In totaal hebben wij 3.300 in-gevulde vragenlijsten ontvangen; een response van 66%. Dit is een prachtig resultaat aan-gezien er gemiddeld op dit soort onderzoeken een respons van 30% wordt behaald.

Pieter den Hamer, voorzitter van de SeniorenRaad, de opvolger van Ouderenproof, over dit resultaat:

"Bij de start van dit onderzoek heb ik me laten ontvallen dat ik erg blij zou zijn als 40 % van de mensen een antwoord zou insturen. Met de 66% zou ik dus eigenlijk uit mijn dak moeten gaan, maar die tijd heb ik een beetje gehad. Maar iedereen kan zich voorstellen, wat een opsteker dit is voor de SeniorenRaad en haar voorgangers!!! Het is overduidelijk dat we de goede onderwerpen aangesneden hebben, dat we er in geslaagd zijn om de vragen zo in te kleden dat er eenvoudig antwoorden te geven waren. De senioren in onze gemeente zijn bezorgd over de actuele situatie, men voelt zich betrokken en staat er positief in om een bijdrage te leveren aan, en om de basis te helpen leggen voor, betere plannen en acties in de toekomst. Het is nu aan ons om het PON te helpen om de juiste analyse te maken en daar de juiste conclusies aan te verbinden."