Ingezonden persbericht



Organisatie sportieve fietsbeurs Bike MOTION Benelux naar VNU Exhibitions

Persbericht
Utrecht, 31 januari 2007

Bike MOTION Benelux wordt met ingang van 2007 georganiseerd door VNU Exhibitions, in nauwe samenwerking met initiatiefnemer Jan de Rooy Produkties. De twaalfde editie van dit succesvolle evenement met het totaal overzicht van al het sportieve fietsnieuws, staat op de agenda van vrijdag 19 tot en met maandag 22 oktober 2007 in Jaarbeurs Utrecht. De laatste beursdag is speciaal gereserveerd voor de vakhandel. Jan de Rooy nam behalve voor Bike MOTION Benelux ook het initiatief voor MOTORbeurs Utrecht, die sinds 2005 ook door VNU Exhibitions wordt georganiseerd. Jan de Rooy: ''VNU Exhibitions heeft bewezen een grote betrokkenheid met de branche te hebben. De organisatie beschikt over een hoge mate van professionaliteit en heeft het toch al grote succes van MOTORbeurs Utrecht verder uitgebouwd. Ik ben ervan overtuigd dat ook voor Bike MOTION Benelux een succesvolle toekomst staat te wachten''.

Hoge waardering
Bike MOTION Benelux is dé fietsbeurs voor bezoekers en branchegenoten uit Nederland en België. Direct na de grote Europese fietsbeurzen zijn hier de nieuwste noviteiten te zien. De laatste editie in 2006 trok meer bezoekers dan in de voorgaande jaren en exposanten geven aan goede zaken gedaan te hebben; een zeer positief signaal voor de branche. Het waarderingscijfer voor de beurs was hoog: 7,2. Dit kan onder andere worden toegeschreven aan de tevredenheid over de kwaliteit van de bezoekers. Bijna driekwart van de exposanten wil dan ook graag weer meedoen aan de komende editie van Bike MOTION Benelux.

Marktleider
VNU Exhibitions groeit sterk in het segment consumentenbeurzen en heeft een jarenlange ervaring opgebouwd. Met de Vakantiebeurs en de Kampeer & Caravan Jaarbeurs is de beursorganisatie onbetwist marktleider in het segment toerisme. VNU Exhibitions wil verder groeien en zich specialiseren. Voorbeelden van specialisatie zijn MOTORbeurs Utrecht en MotorNewz. Bike MOTION Benelux is het meest recente project in de opbouw van het toeristisch en recreatief beurzenportfolio.

Noot voor de redactie (